Ministrul Transporturilor (PSD) a fost întrebat dacă Emil Boc poate face ”Metroul Mic” până în 2026 - VIDEO


Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a spus că este încrezător că Emil Boc poate face metroul cu 9 stații până în 2026.

Metroul clujean trebuie să aibă 19 stații, dar în prima etapă se face un ”Metrou Mic”, cu numai 9 stații, care a fost estimat inițial la un miliard de euro. Acum, probabil că prețul va crește. 

M-a informat despre faptul că licitația, pe care a demarat-o și pe care  gestionează, se află în blocaj pentru că indicatorii tehnico-economici aprobați la începutul anului trebuie reactualizați. M-a întrebat dacă poate suspenda licitația și să o reia cu indicatorii actualizați. Am fost de acord”, a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. 

Termenul de execuție a lucrării este finalul anului 2026. Întrebat dacă el crede că Emil Boc va face acest proiect, Grindeanu a spus că: ”La modul în care a colaborat cu noi și la modul în care se ține de acest proiect, eu sunt optimist că DA!”.

”Metroul Mic” va avea numai 9 stații, adică o primă magistrală, pentru care Clujul primește numai 300 de miliarde de euro. Ministrul Transporturilor nu a spus de unde va face rost de diferență, răspunzând ezitant că Metroul poate fi finalizat. 

Comentarii Facebook