Ministrul Transporturilor, o nouă promisiune? „Centura Metropolitană Cluj va deveni realitate!”


Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, anunță că Centura Metropolitană Cluj, după ani de tergiversări, va deveni realitate. Marți a fost semnat un parteneriat între Primăria Cluj-Napoca și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru noua șosea de 42 km.

Prin documentul încheiat astăzi între CNAIR și Primăria Municipiului Cluj-Napoca proiectul va fi implementat și astfel va fi descongestionat traficul rutier în municipiu prin separarea fluxurilor rutiere de tranzit de cele locale. Prin acest nou parteneriat (al 55 lea) continuăm aplicarea strategiei de descentralizare a unor proiecte, care aduce evident beneficii comunităților locale.”, a anunțat Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

În aceeași zi, Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunțat că a semnat cu primarul municipiului Cluj - Napoca, Emil Boc parteneriatul pentru realizarea Centurii Metropolitane (23,67 km) și a drumurilor de legătură (19,15 km).

CNAIR va promova hotărârile de guvern pentru exproprieri, în baza documentelor de identificare a proprietarilor și a raportului de evaluare realizate în cadrul Studiului de Fezabilitate elaborat de către Municipalitatea Cluj. De asemenea va face auditul de siguranță rutieră, va elabora și depune aplicație de finanțare și va prelua în administrare obiectivul ulterior recepției la terminarea lucrărilor”, a explicat Pistol, citat de economica.net.

Centura metropolitană are o lungime de 42 km, 32 de drumuri de legătură, 26 km de bretele și noduri și 35 km de piste de biciclete. Valoarea totală a proiectului centurii este de 1,409 miliarde de euro.

Comentarii Facebook