Ministrul Sănătății la Cluj, despre spitalele regionale: Avem probleme cu mentalităţile

 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat joi seara, la Cluj, că nu poate oferi un termen până la care vor fi construite spitalele regionale, inclusiv cel de la Cluj, pentru care există finanțare europeană. 

 

S-au făcut nişte studii de fezabilitate nerealiste, care nu corespundeau nevoilor noastre. Spun că au devenit prioritatea mea pentru că în acest moment suntem pe ultima sută de metri, în sensul că avem finanţare prin POR şi treaba noastră acum este să facem studiile de fezabilitate şi să le depunem. Din fericire, Clujul s-a mişcat foarte repede, şi ca autorităţi locale, şi cei din Direcţia de Sănătate Publică. Dar mai avem o problemă şi la Cluj, un transfer de teren de la Ministerul Apărării la Ministerul Sănătăţii. (…) Dar, mai mult, avem probleme cu mentalităţile”, a afirmat Sorina Pintea.

 

Pot să spun că am luat avânt şi sunt foarte convinsă că eu, personal, voi veni la spitalul regional în Cluj. În timpul mandatului am să încep şi probabil că îl voi termina. Nu pot să dau termene. În momentul în care vor fi depuse studiile de fezabilitate, va fi depus proiectul la Bruxelles, în cursul acestui an, după semnarea contractului de finanţare, atunci vă mai spun. (…) Dar le vom face, pentru că există voinţă politică, există voinţa Bruxelles-ului şi există voinţa noastră, a celor de acolo”, a subliniat Sorina Pintea, citată de Agerpress.

Comentarii Facebook