Daniel Buda: Statul plateste cadastrarea gratuita a terenurilor, pentru a sti pe cine sa impoziteze!

 

Deputatul PDL Cluj, Daniel Buda, a declarat ca in urmatoarea perioada va fi terminata legea prin care statul va plati cadastrarea terenurilor. "Vrem sa stim pe cine sa impozitam", a spus Buda.

"Cadastrarea gratuita este o provocare pentru PDL. Sunt probleme cu identificarea terenurilor sau cu stabilirea exacta a limitelor administrative intre judete. Ne dorim ca statul sa faca aceasta cadastrare la nivel national in mod gratuit pentru cetateni, deoarece este interesat sa aiba o oglinda fidela a realitatilor din teren. Daca stii cine este proprietarul, stii pe cine sa impozitezi. Este important si pentru investitorii care vin in Romania sa stie cine sunt proprietarii terenurilor. Sunt elemente care vin in sprijinul statului, iar statul este interesat sa sprijine aceasta activitate. Proiectul de lege va fi finalizat in maximum trei saptamani", a spus Daniel Buda.

Statul va plati tot procesul de realizare a hartii cadastrale, iar statul spera ca "beneficiile pe termen lung vor fi mai mari".

De asemenea, profesia de geodez va fi reglementata si va deveni o meserie liberala, potrivit aceleiasi legi.

"Geodezii se ocupa de identificarea terenurilor, deci reglementarea acestei profesii este legata de operatiunea de cadastrare gratuita de la nivel national. Urmeaza sa se infiinteze si Ordinului Geodezilor", a mai afirmat Daniel Buda.


Citeste si...

Daniel Buda propune infiintarea completelor mobile de magistratii, care sa judece in teritoriu!

Comentarii Facebook