Ministrul Sănătății îl acuză pe premierul Cîțu că știa că personalul din centrele de vaccinare e neplătit. Cîțu: Să vină cu demisia!


Florin Cîțu îi cere demisia ministrului Sănătății de la USR PLUS, Ioana Mihăilă, care a spus că acesta știa că cei din centrele de vaccinare nu și-au primit banii.

Eu nu ştiu de ce lumea încearcă să-şi arate incompetenţa pe ultima sută de metri. La rectificarea bugetară se vede că sunt 483 de milioane, cred, 480 de milioane necheltuiţi care sunt nedistribuiţi. Aceşti bani erau acolo, la Ministerul Sănătăţii, iar dacă cineva avea curiozitatea să citească Legea bugetului aprobată la începutul anului, vedea că putea să redistribuie banii pentru orice cheltuială care ţine de vaccinare în timpul acestui an. Deci erau 480 de milioane”, a spus premierul, în replică la acuzaţiile pe care i le-a adus ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Până la urmă nu o să pot să fiu ministrul fiecărui portofoliu. Există miniştri care să fie responsabili pentru execuţia bugetară. (...) Interesant cum de fiecare dată când se pregătesc să plece de la minister apar şi problemele, nu înainte”, a mai declarat premierul.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, l-a acuzat pe premierul Florin Cîţu că ”introduce sănătatea în lupta politică”.

Îmi pare rău că premierul introduce sănătatea în lupta politică şi fac un apel la responsabilitate, pentru că eu, ca ministru al Sănătăţii, nu vreau să punem politica deasupra interesului pacienţilor şi a interesului public, în general. Sunt aici să explic ceea ce domnul prim-ministru Cîţu a spus şi astăzi, la fel cum a spus şi ieri, că nu înţelege cum oamenii din centrele de vaccinare sunt neplătiţi de două-trei luni de zile. Domnul prim-ministru ne spune acum că nu înţelege cum s-a întâmplat acest lucru, deşi ştia încă din aprilie că banii alocaţi Ministerului Sănătăţii nu sunt suficienţi", a afirmat Mihăilă.

Mihăilă a precizat că pe 28 aprilie, printr-o adresă înregistrată la cabinetul premierului, a prezentat situaţia financiară a bugetului Ministerului Sănătăţii.

Ministrul a subliniat că i-a transmis premierului că pentru personalul implicat în procesul de vaccinare este nevoie de suplimentare, ”având în vedere că în Legea bugetului a fost specificat în mod expres plafonul ce putea fi cheltuit” cu această destinaţie.

Ioana Mihăilă a mai afirmat că premierul Florin Cîţu ştia că bugetul Ministerului Sănătăţii pentru programele de sănătate şi alte titluri ”era la fundul sacului”, iar situaţia creată ”se datorează doar iresponsabilităţii premierului”.

Comentarii Facebook