Ministrul Pădurilor la Cluj: Mai mult de jumătate din angajaţii silvici trebuie DAȚI AFARĂ pentru că sunt hoți

 

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, a declarat la Cluj că mai mult de jumătate dintre angajaţii silvici trebuie dați afară pentru că sunt hoți.

 

Sunt mulţi angajaţi silvici care trebuie să plece din sistem pentru că încalcă legea, dar sunt şi alţii care respectă legea şi îşi văd de treabă. Cei care încalcă legea nu mai au ce căuta în sistem, şi trebuie să ne creăm pârghii legale asftel încât aceştia să plece. Realitatea este că nu pot să plece peste noapte. De la inspectoratele silvice, mai mult de jumătate din personalul silvic ar trebui să plece. Este, în acest moment, ori de rea credinţă, ori incompetent. Dacă este incompetent, trebuie să plece oricum, dacă este de rea credinţă vom identifica şi acele cazuri. Lucrăm la o HG de reorganizare a inspectoratelor silvice, iar în cadrul lor trebuie aduse persoane care cunosc domeniul silvic şi care doresc să pună ordine în sistem”, a declarat Lucia Varga. 

 

Pentru cei cinstiţi şi corecţi, care se luptă pentru apărarea pădurii, mă voi bate şi eu astfel încât să fie şi ei respectaţi şi apăraţi. Pentru cei certaţi cu legea, care sunt în cârdăşie cu hoţii, voi continua lupta şi voi crea toate mecanismele legale pentru a-i scoate afară din sistem”, a mai spus Lucia Varga.

Comentarii Facebook