Ministrul Educaţiei: Bacalaureatul profesional rămâne în stadiul de proiect


Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că nu există nici un act normativ în agenda Guvernului care să reglementeze bacalaureatul profesional.

Remus Pricopie a declarat că bacalaureatul profesional propus de fostul ministru, Ecaterina Andronescu, ar putea rămâne anul acesta la stadiul de proiect, pentru că "în momentul de faţă pe agenda Guvernului nu există un act normativ de tip ordonanţă de urgenţă care să reglementeze bacalaureatul profesional". 

Întrebat dacă bacalaureatul profesional va fi susţinut în 2013, ministrul Educaţiei a răspuns:"Nu pot să enunţ un punct de vedere pentru că aici problema este de cadru legislativ. Pe actualul cadru legislativ organizăm examenul de bacalaureat exact ca în 2012. Dacă Parlamentul va introduce această opţiune, pentru că atenţie bacalaureatul profesional nu presupune modificarea modalităţii de susţinere a examenului aşa cum este prevăzut acum, ci înseamnă adăugarea unei opţiuni, dacă Parlamentul va introduce această opţiune în timp util şi va fi fezabil să oferim această opţiune absolvenţilor de liceu evident că o vom face. . Trebuie să vedem decizia Parlamentului", a declarat Remus Pricopie, potrivit Agerpres.

Cât despre o posibilă ordonanţă de urgenţă, despre care vorbea şi Ecaterina Andronescu, Pricopie spune că nu există aşa ceva. "În momentul de faţă pe agenda Guvernului nu există un act normativ de tip ordonanţă de urgenţă care să reglementeze bacalaureatul profesional", a completat Pricopie.

Comentarii Facebook