Joi 9 Februarie

Ministrul de Interne, Lucian Bode, și-a secretizat teza de doctorat cu o zi înainte de a fi făcută publică


Ministrul de Interne, Lucian Bode, și-a secretizat teza de doctorat, conform opțiunilor prevăzute de lege.

De la începutul lui 2020, Ministerul Educaţiei administrează o platformă  unde ar trebui publicate toate tezele de doctorat susţinute în România începând cu anul 2016. După susţinere, în funcţie de opţiune, o parte dintre foştii doctoranzi primesc un termen de graţie de 24 de luni pentru a-şi publica lucrarea la o editură, în dreptul lor fiind postat anunţul: ”Autorul tezei de doctorat a optat pentru publicarea distinctă a tezei şi se află în perioada de graţie (24 luni), până la data de X/Y/Z/, dată la care se va face publică teza”.

Așa a procedat și ministrul de Interne, Lucian Bode, care a primit titlul de doctor în 2018, de la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, cu lucrarea ”Securitatea energetică şi managementul resurselor la începutul secolului XXI (corect ar fi fost ”al XXI-lea” n.r.). România în context european actual”, potrivit G4Media.ro.

Directorul Institutului de Studii Doctorale de la UBB, profesorul universitar Zoltan Neda, a spus că Lucian Bode a cerut ca teza de doctorat să nu ”fie publicată pe platforma electronică naţională de evidenţă a tezelor de doctorat”.

Marian Gidină face mișto de ministrul PNL. ”Citesc în presă că domnul ministru de interne refuză să îşi publice teza de doctorat. Oamenii de rea credinţă au şi interpretat gestul ăsta ca fiind o încercare de a-şi acoperi omul un plagiat. De data asta aş vrea să îi iau apărarea, eu cred că cel mai probabil teza aia e atât de bună şi de complexă, încât autorul refuză să o facă publică din modestie. La asta nu va gandeati, aşa-i? Oameni rai…”, a scris Godina pe Facebook.

Comentarii Facebook