Ce ”avioane” sunt promise în Borhanci. Boc spune că se vor face toate - FOTO


Borhanciul va avea hub educațional cu creșă, grădiniță, școală, unitate medicală de excelență, bază sportivă și pădure parc.

Am semnat contractul pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) și a Studiului de Fezabilitate (SF) pentru obiectivul de investiţii ”Dezvoltare infrastructură educațională și de sănătate - centru de excelență pentru protonoterapie, infrastructură sportivă și amenajare pădure - parc în cartierul Borhanci”. 

Prin conceptul de amenajare arhitecturală şi urbanistică se dorește realizarea unui proiect care prin calitatea funcțională să satisfacă nevoile și exigențele cetățenilor din zonă. 

Proiectul fanion al cartierului Borhanci cuprinde:

- HUB educațional cu creșă, grădiniță, școală primară și liceu

- Centru de excelență pentru protonoterapie 

- Bază sportivă cu bazin de înot

- Pădure-parc

Hub-ul educațional va fi format din creșă, grădiniță, școală primară și liceu. Creșa și grădinița vor fi organizate cu un număr minim de 8 grupe pentru fiecare, pentru școala un număr minim de 27 săli de clasă, iar pentru liceu un număr minim de 12 săli de clasă. Centrul va dispune și de săli de educație fizica și teren de sport în exterior. 

Centrul de excelență pentru protonoterapie va fi construit pe o suprafață de cca 3000 mp.

Pe o suprafață de 60 hectare, Pădurea-parc va cuprinde plantații masive de arbori, zone de poiană, o grădină urbană închisă, o zonă special amenajată pentru plimbare patrupede, alei, clădiri cu funcțiuni publice, punct de belvedere, tiroliană, traseu dirt bike de tip backyard, culoare de alergare și parcare.

Baza sportivă și bazinul de înot vor urmări dezvoltarea și relansarea activităților de educație fizică și sport pentru beneficiari de toate vârstele. Baza sportivă va include terenuri pentru tenis de câmp, padel, tenis cu piciorul, baschet, mini fotbal, badminton, volei. Acestea vor fi împrejmuite şi vor beneficia de suprafeţe sintetice adaptate, nocturnă şi acces liber (cu programare); terenuri de  beach volley cu nisip şi teren sintetic de baschet 3X3. Bazinul de înot cu dimensiuni olimpice va fi unul acoperit, cu toate dotările și anexele necesare pentru inițiere, antrenament și competiții.

Prin prioritizarea componentei de mobilitate se preconizează reducerea numărului de deplasări cu autoturismul personal şi implicit reducerea gazelor cu efect de seră, dar și creşterea utilizatorilor transportului public, a bicicliștilor și pietonilor. Vor fi instalate stații de reîncărcare a autovehiculelor electrice şi hibride, precum și crearea/modernizarea/extinderea sistemelor bike-sharing.

Infrastructura stradală va dispune de locuri de odihnă și relaxare, soluții eficiente pentru iluminat stradal cu led (din surse alternative precum panouri fotovoltaice), sistem de irigații modern automatizat, cișmele pentru perioada caniculară, acces dedicat persoanelor cu handicap și obiecte contemporane de mobilier urban.


Comentarii Facebook