Joi 30 Martie

Milionarul Ștefan Gadola ar vrea să candideze la o funcție politică importantă - EXCLUSIV


Ștefan Gadola, fostul patron al Energobit, alături de Peter Pal și Ioan Socea, vrea să înceapă o carieră politică, dar în acest moment lasă de înțeles că nu ar avea un partid politic în spate care să îl propulseze.

Numele lui Ștefan Gadola apare într-un sondaj, pe care IRES (Institut fondat de Vasile Dâncu) îl realizează în această perioadă, alături de Alin Tișe, Remus Lăpușan, Adrian Dohotaru, actorul Bob Rădulescu și Daniel Tămaș, pentru a vedea ce știu clujenii despre aceștia. 

Cred că apare din cauza faptului că am spus la mai mulți că aș candida”, a declarat Ștefan Gadola, când a fost întrebat dacă vrea să candideze la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj.

Acesta a mărturisit că nu și-a dat acordul pentru sondare: ”Nu m-a întrebat ... nimeni”.

Întrebat dacă și-a dori să candideze, fostul patron al Energobit a declarat pentru Știri de Cluj că ”aș dori, dar nu cred ca am șanse, fără o susținere a unui partid. Cred ca nicio candidatură independentă nu are șanse de reușită, dacă nu e sustinuță de un partid, măcar!”.

Ștefan Gadola a fost văzut zilele trecute în compania lui Cozmin Gușă, proaspăt revenit în PSD. De asemenea, pe scena social-democrată s-a reactivat și sociologul Vasile Dâncu, apropiat de Gușă, care a spus că vrea să candideze la funcția de președinte al Consiliului Național al PSD, dar s-a lovit de contre dure ale liderilor social democrați din sud. Aceștia îi cer lui Dâncu să candideze la funcția de primar al Clujului și să lupte cu Emil Boc, dacă vrea să arate că are valoare.

Conform surselor Știri de Cluj, Vasile Dâncu știe că nu are cum să îl bată pe Boc, dar speră să facă o față bună la Consiliul Județean, unde caută un candidat, iar Ștefan Gadola ar putea fi unul foarte bun.

Gadola are o avere de circa 30 de milioane de euro și a vândut Energobit în 2012.

PSD Cluj a mai jucat o ”carte” similară și la alegerile locale din 2016, când la Primăria Clujului a fost susținut din postura de independent Octavian Buzoianu, fostul director al Fabricii Ursus Cluj. 

Foto: Eclujeanul.ro

Comentarii Facebook