Mihail Hardau, despre ruperea Mitropoliei Clujului: Patriarhia promoveaza un mesaj de dezbinare


Senatorul PDL Cluj, Mihail Hardau, a criticat ruperea Mitropoliei Clujului si a precizat in sedinta Senatului de luni, 27 februarie, ca "Mitropolia Clujului nu apartine mitropolitilor, ci credinciosilor".

Senatorul Mihail Hardau dezaproba falsificarea de catre BOR a parteneriatului credinciosilor in vederea separarii acestor eparhii de Mitropolia Clujului ce consfinteste "lipsa dorintei unui dialog si a unei comuniuni intre clerici si credinciosi favorizand primii pasi spre alterarea relatiei de incredere pe care oamenii o au in aceasta institutie fundamentala pentru crestinismul ortodox national. Biserica Ortodoxa Romana a demonstrat in 17 februarie a.c. ca este mult mai preocupata de ambitiile personale ale unor ierarhi, deranjati ca ar fi putut fi privati de eparhii traditional apartinatoare de Mitropolia Ardealului, decat de descentralizarea Transilvaniei ca zona cu multiple centre mitropolitane in conformitate cu necesitatile comunitatii ortodoxe".

Senatorul a avertizat ca "decizia eparhiei Oradiei de revenire sub tutela Mitropoliei Ardealului peste capul Mitropoliei Clujului este semnul ca interese personale ce nu au nicio legatura cu misiunea Bisericii Ortodoxe Romane vor dori in curand nu doar scindarea Mitropoliei Clujului, ci chiar desfiintarea sa teritoriala in integralitate", adaugand ca Patriarhia a promovat un mesaj de dezbinare teritoriala in loc de solidaritate si comuniune cu victimele din zonele afectate de conditiile meteorologice severe.

"In calitate de credincios greco-catolic reprezentand o Biserica persecutata si fortata la ortodoxism in perioada comunismului, dar a carei comunitati a atestat in permanenta o dureroasa marturie de atasament fata de unitatea evanghelica a clericilor si credinciosilor deopotriva, ma declar intrigat de pasivitatea cu care comunitatea laica ortodoxa clujeana asista, aparent neputincioasa, la jocurile de-a reorganizareasau chiar desfiintarea Mitropoliei Clujului"|, a incheiat senatorul Mihail Hardau.

Comentarii Facebook