Luni 5 Decembrie

Metroul clujean s-a SCUMPIT masiv! Boc: Ne pare rău că nu am știut că va avea loc un război în Ucraina!


Consilierii locali din Cluj-Napoca și Florești au aprobat luni, 12 septembrie, scumpirea metroului cu 35%. 

Boc a spus că este fericit de votul acordat, care va debloca licitația existentă. Firmele spun că nu pot participa, deoarece materialele de construcție s-au scumpit. 

Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru promptitudine. Nevoia este urgentă pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici ca licitația să poată fi continuată. Aceasta este determinată de creșterea prețurilor la toate capitolele. Creșterea este de aproximativ 35%. Guvernul va actualiza în formă finală acest proiect. Peste tot în Europa există astfel de probleme din cauza scumpirilor. Demersul acesta rapid ne menține în graficul de desfășurare. Proiectul și-a urmat toți pașii la timp și în conformitate cu legea. Ne pare rău că nu am știut că va avea loc un război în Ucraina care va duce la aceste crize”, a declarat Emil Boc, în Consiliul Local.

Acum, proiectul va costa 1,8 miliarde de euro, plus TVA, adică aproape 2,2 miliarde de euro. Consilieri locali USR - PLUS s-au abținut de la vot.

Metroul clujean a fost scos la licitație cu suma de 6,66 miliarde de lei, plus TVA, iar acum s-a scumpit cu 35%, fără a se ști de câte ori mai mai fi majorat prețul până la execuție. În Euro, inițial proiectul era estimat la 1,56 miliarde de euro, iar acum a ajuns la 2,156 miliarde de euro. 

Problema reclamată de USR PLUS este că Boc se bazează numai pe o finanțare de 300 de milioane de euro, prin PNRR, pentru acest proiect, ceea ce va face aproape imposibilă execuția lucrării.

Citiți mai jos care sunt părerile celor de la USR PLUS despre acest proiect.

USR Cluj: ”Metroul din Cluj-Napoca a bifat 4 amânări ale licitațiilor, se află într-un blocaj legislativ”

Sondaj de opinie

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook