Metrou Cluj: În 2030, metroul va transporta 160.000 de pasageri pe zi - FOTO


Metroul clujean va transporta în perioada maximă 160.000 de pasageri pe zi, aproape la fel cât cea mai aglomerată linie din București. Anunțul a fost făcut în cadrul proiectului de aprobare a studiului de fezabilitate pentru metrou, în Consiliul Local Florești.

Ionel Oprea, șeful de proiect al metroului din Cluj, a spus că metroul din Cluj va fi unul ușor, la fel ca cele din Brescia, Genovasau Torino, va fi mai ieftin și va avea o capacitate mai mică de transport decât cele din București sau Budapesta. 

Metroul va avea o lungime totală va fi de 21 de km. Durata execuției construcției va ajunge la 128 de luni. 

Noi estimăm, pe baza modelului nostru, că la punerea în funcție 160 de mii de călători pe zi, în 2030. Azi cea mai aglomerată linie din București duce 190 de mii de călători pe zi”, a spus Ionel Oprea.

metrou1.jpg

Expertul Ionel Oprea spune că metroul clujean va fi mai rentabil decât cel din București.

metrou 7.jpg


metrou 7.jpg

De ce nu poate fi înlocuit metroul din Cluj de un tramvai, mult mai ieftin, care numai trebuie extins

Proiectul metroului prezentat în Consiliul Local Florești a fost aprobat în unanimitate de voturi de consilierii locali.

Primarul din Florești, Bogdan Pivariu, a declarat: ”Sunt fericit că s-a ajuns în acest moment în care există o soluție de infrastructură mare, care rezolvă problema traficului în Zona Metropolitană. Noi cerem și prioritizarea Centurii Metropolitane, dar și a Spitalului Regional de Urgență. Proiectul metroului clujean este istoric pentru România”.


Comentarii Facebook