Mesajul dur al lui Iohannis: Nu voi desemna ca premier o persoană urmărită penal sau condamnată penal



Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că respinge total posibilitatea de a desemna drept premier o persoană urmărită sau condamnată penal, indiferent de susţinerea pe care ar avea-o în Parlament.

''În niciun caz nu voi desemna (premier, n.r.) o persoană urmărită penal sau condamnată penal sau care nu respectă criteriile de integritate'', a subliniat el, insistând că aceste criterii de integritate sunt ''self-evidente'', potrivit Mediafax.

''Eu, preşedinte României, nu voi desemna o persoană urmărită penal sau condamnată penal'', a insistat Iohannis, întrebat dacă va avea aceeaşi poziţie şi în cazul în care o asemenea persoană ar avea coagulată în jurul său o majoritate parlamentară.

Totodată, șeful statului a explicat că va opta pentru o persoană despre care este convins că are capacitatea de a conduce bine guvernul.

''Să fie o persoană pe care eu o consider capabilă să conducă guvernul şi să întrunească o majoritate parlamentară'', a spus Iohannis. ''Cu siguranţă voi desemna o persoană ţinând cont de prerogativele constituţionale'', a mai arătat preşedintele.

Comentarii Facebook