Meleşcanu: Îmi asum răspunderea pentru că au votat de trei ori mai mulţi români decât în turul 1

 

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a spus că își asumă răspunderea pentru că au votat de trei ori și jumătate mai mulți români decât în turul 1. 

 

El a votat în București și a fost întrebat dacă își asumă răspunderea pentru situația din diaspora: ”Îmi asum răspunderea pentru faptul că s-a votat de trei ori şi jumătate mai mult decât în turul întâi”, a răspuns el, conform Mediafax.

 

De data aceasta, în turul doi, la ora 13.00, la toate secţiile de vot cu probleme din străinătate s-a votat de trei ori şi jumătate mai mult ca în turul întâi, ceea ce dovedeşte că măsurile pe care le-am propus, de fluidizare a votului, au dat rezultate”, a spus ministrul de Externe.

 

Legat de faptul că mii de oameni stau la rând pentru a vota, Meleșcanu a spus că ”au venit de zece ori mai mulţi. Sunt încă oameni în străinătate, la cozi, în toate locurile, deşi s-a votat de patru-cinci ori mai mult decât în turul întâi, cu toate acestea sunt încă oameni. Se fac toate eferoturile pentru ca toată lumea să poată vota”.

 

El a spus că aglomerație e la Munchen, în Italia la Torino şi la Roma, la Londra, la Paris: ”În Spania, până la ora 13.00, votaseră 25.000 de oameni, în Italia - 35.000 de oameni, în Republica Moldova - 15.000 de oameni, în Marea Britanie - 5.893, în Franţa - 5.665 de persoane, în Germania - 5.625 de persoane, în Austria - 3.106 persoane iar în Belgia - 4.213 persoane”.

 

Creşterile au fost între trei şi jumătate la cinci ori mai mulţi în turul doi”, a precizat el.

Comentarii Facebook