Vineri 19 August

Media generală din gimnaziu ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu. Cîmpeanu: „Notele și-au pierdut foarte mult din relevanță”


Media generală a celor patru ani de gimnaziu ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu, după ce Legea educației naționale va fi modificată. E un scenariu pe care îl susține chiar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a declarat că notele și-au pierdut foarte mult din relevanță.

Întrebat în cadrul unei emisiuni Digi24, dacă media din anii de studiu va conta în continuare la Evaluarea Națională, acesta a ocolit un răspuns clar spunând că nu poate să comenteze nimic clar despre acest subiect. „Este un aspect pe care mi-aș dori să îl clarificăm. Atunci când pachetul legislativ va fi în consultare publică, voi urmări cu mare interes acest aspect, dacă e cazul să mai conteze mediile din gimnaziu pentru repartiția în liceu”, a răspuns Cîmpeanu. 

Întrebat dacă din punctul său de vedere, media celor patru ani de gimnazială este sau nu relevantă, ministrul a răspuns că nu: „În lipsa unei evaluări standardizate, notele și-au pierdut foarte mult din relevanță. Dacă și-au pierdut foarte mult din relevanță, să le mai și premiem, luându-le în calcul la examene din momente importante pentru copii nu cred că este fair”. 

În ceea ce privește subiectele la evaluarea națională, Ministrul Educaţiei a declarat recent că acestea, alături de cele pentru bacalaureat, vor fi „perfect adaptate” perioadei de doi ani în care elevii au învăţat în condiţii de criză sanitară.

Vom avea şi voinţa şi înţelepciunea necesară în concepţia subiectelor pentru aceste probe naţionale încât să nu fie elevii aceia care vor fi nevoiţi să plătească”, a mai spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 


Comentarii Facebook