Marius Nicoara: Guvernul nu ofera siguranta si predictibilitate afaceristilor care investesc in Romania


Senatorul PNL Cluj, Marius Nicoara, acuza Guvernul Emil Boc ca nu ofera niciun fel de siguranta legislativa firmelor care investesc in Romania.

Nicoara a dat exemplu compania ING, care a renuntat la Centrul deschis la Cluj Napoca dupa 6 luni de activitate.

"Saptamana trecuta, 200 de salariati din Cluj Napoca au aflat ca isi vor pierde in scurt timp locurile de munca, prin inchiderea unui sediu de firma care s-a deschis in urma cu doar 6 luni. Printre motivele enuntate se numara cresterea TVA si schimbarile atat de frecvente ale legislatiei. Este un singur exemplu din categoria greselilor de abordare marca Basescu – Boc. Toate acestea au efecte atat aici, la centru, cat si in teritoriu, unde romanii le resimt mai acut ca oricand", a precizat Marius Nicoara.

Senatorul a mai spus ca nu este normal ca "o tara din Uniunea Europeana sa nu ofere niciun fel de predictibilitate si siguranta legislativa, dar sa se astepte la incredere din partea investitorilor. Experienta mea profesionala ma indreptateste sa afirm ca nu aceasta este reteta revenirii economice sau a iesirii din criza, pe care o anunta Emil Boc pe toate posturile".

Nicoara a dat ca exemplu mult hulitul Guvern Tariceanu, "la care se face apel in fiecare interventie a premierului", dar care "s-a axat pe ajutorul dat administratiilor locale, iar acum asistam la saracirea bugetelor acestora, pe considerente ce tin de concentrarea puterii financiare exclusiv in mana guvernului".

Senatorul PNL Cluj se intreaba cum va reusi Guvernul Boc sa majoreze salariile: "luand dintr-un buzunar al oamenilor si dandu-le in celalalt? Mi se pare atat de evident tot acest scenariu, incat imi amintesc de primele campanii electorale, facute cu putina inspiratie".

Comentarii Facebook