Marius Nicoara, martor in procesul lui Paszkany: "Cred ca l-am sunat pe Liviu Man si i l-am prezentat pe Iulian Dascalu"

Fostul presedintele a Consiliului Judetean Cluj,  Marius Nicoara, a fost audiat astazi la Tribunalul Cluj in calitate de martor al acuzarii in procesul lui Paszkany.

 

Intrebat de judecator daca a intermediat vreo intalnire intre Liviu Man, directorul Trustului Gazeta, si Iulian Dascalu, patronul Iulius Mall, Marius Nicoara a raspuns ca "Dascalu era bombardat mediatic inainte de licitatie (n.r. licitatia pentru Iulius Mall din Cluj) si a vrut ca astia (n.r. Gazeta de Cluj) sa inceteze. Mi-a spus ca il toaca, m-a intrebat daca il cunosc pe Man si mi-a zis sa ii aranjez o intalnire ca sa nu ii mai faca o imagine negativa. Cred ca l-am sunat pe Man, l-am prezentat si mi-am vazut de treaba", a declarat fostul presedinte al consiliului Judetean Cluj in fata instantei.

 

Desi, Marius Nicoara, a declarat ca doar "crede" ca l-a sunat pe Man pentru a i-l prezenta pe Iulian Dascalu, fostul presedinte al CJ Cluj si-a amintit cu exactitate ca  intalnirea dintre directorul Gazeta si patronul Iulius Mall  a avut loc la fostul restaurant Maestro din Cluj.

 

O alta intrebare a judecatorului la care fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj nu si-a amintit cu exactitate raspunsul a fost daca s-a intalnit inainte sau dupa licitatia pentru construirea Iulius Mall cu Arpad Paszkany. "M-am intalnit cu Paszkany la vila Tusa din Cluj, am fost mai multi, dar nu tin minte cand m-am intalnit cu el. Am discutat despre investitiile din judet", a declarat Marius Nicoara. 

 

Finantatorul CFR Cluj a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT pentru sprijinirea unui grup infractional. Procurorii sustin ca Arpad Paskany l-ar fi constrans pe omul de afaceri Iulian Dascalu, patronul Iulius Mall, sa ii cedeze un teren de 14 mii de metri patrati care valora 400 de mii de euro, pentru doar 10 mii de euro.

 

Intrebat astazi de judecator, daca Iulian Dascalu dorea ca prin acest teren sa stopeze sirul de articole denigratoare din Gazeta, Marius Nicoara a raspuns: "Nu stiu daca asta dorea, dar parca sirul de articole din Gazeta s-a potolit dupa afacerea cu terenul. Dascalu a venit la mine in birou si mi-a spus ca vrea sa ii dea terenul respectiv (n.r. lui Paszkany) pentru a stinge litigiul, dar nu stiu cine a facut oferta(n.r. Iulian Dascalu sau Liviu Man)", a mai spus fostul presedintel al Consiliului Judetean Cluj.

 

Vezi si articolul "Paszkany din nou la proces"

 

Comentarii Facebook