Majorarea salariilor demnitarilor, supusă votului la Camera Deputaţilor. Coaliția a decis să mărească salariile celor din administrația locală


Plenul Camerei Deputaţilor ar urma să dezbată, marţi, Ordonanţa care majorează indemnizaţiile demnitarilor, care a trecut săptămâna trecută de Senat cu scandal. În plen, PSD a cerut, prin liderul de grup, trimiterea proiectului la comisie pentru modificarea raportului. Potrivit unor surse parlamentare, partidele din coaliţie au decis ca majorările să se aplice doar la administraţia locală, iar parlamentarii să rămână cu indemnizaţiile îngheţate, relatează News.ro.

PSD a cerut în şedinţa de plen trimiterea proiectului la comisia de muncă. „Pentru a elimina suspiciunile apărute în spaţiul public în ultima perioadă, dar şi pentru a îndrepta o eroare majoră făcută de colegii de la Senat, vă rog să acceptaţi ca membrii Comisiei pentru Muncă să se reunească în paralel cu plenul, cu mandat ferm din partea plenului Camerei Deputaţilor de a elimina din legea trecută de Senat creşterile salariale pentru parlamentari”, spune Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD. Propunerea PSD a fost adoptată cu 170 de voturi pentru şi 5 abţineri. 

USR a fost singurul partid care a votat împotriva creşterii salariilor demnitarilor la Senat. Ceea ce am văzut mai devrem a fost un festival al ipocriziei”, a afirmat şi deputatul USR Ionuţ Moşteanu.

Senatul a votat, în plenul de miercuri, cu 91 de voturi ”pentru”, 22 ”împotrivă” şi patru abţineri, un proiect de aprobare a unei ordonanţe în care a fost introdus un amendament care prevede majorări salariale ale demnitarilor. Curtea Constituţională a admis sesizările USR pe proiectele de lege privind majorările salariale din sistemul public, care prevedeau creşterea indemnizaţiilor parlamentarilor. 

Comentarii Facebook