Mai mulţi PNL-işti clujeni s-au autodenunţat la Parchet: "Acesta este rolul nostru, să îndemnăm oamenii să voteze"

 

Mai mulţi membri ai PNL Cluj s-au autodenunţat, vineri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca pentru că au instigat alegătorii să voteze la referendumului din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui.

Preşedintele PNL Cluj-Napoca, Adrian Oros, a recunoscut vineri că i-a spus soţiei lui să meargă la vot, iar în schimb el va tunde săptămânal gazonul.

Mai mulţi membri ai Biroului Politic al PNL Cluj-Napoca am constatat că am comis un act grav de nesupunere civică neluând în considerare indicaţiile preţioase ale preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi în zilele premergătoare ale votului am acţionat pentru a instiga clujenii să voteze iar în ziua referendumului am votat şi ne-am şi convins familiile să meargă la vot. Vineri m-am autodenunţat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca pentru săvârşirea în data de 29 iulie a infracţiunii prevăzute de art. 54 din Legea nr. 3/ 2000, în sensul în care am instigat-o pe soţia mea, Maria Oros, să participe la referendumul pentru demiterea preşedintelui promiţându-i că voi tunde săptămânal gazonul. Menţionez că nu am discutat cu ea în niciun fel opţiunea de vot şi nici nu i-am impus cu cine să voteze. Mă pun la dispoziţia organelor de anchetă”, a spus Oros.

În perioada următoare, potrivit acestuia, urmează ca şi alţi membri ai PNL Cluj-Napoca să se autodenunţe, asta după ce revin din concediu.

Am considerat de datoria noastră să facem acest autodenunţ după ce am constatat acţiunile din ultimele zile ale unor instituţii ale statului împotriva unor primari şi lideri politici. Acesta este rolul nostru, să îndemnăm oamenii să voteze, aşa am înţeles noi Constituţia şi Legea Referendumului”, a precizat Adrian Oros.

 

Comentarii Facebook