Sambata 28 Ianuarie

Luptă pentru putere în ALDE Cluj! Se cere DEMISIA deputatului Steluța Cătăniciu

 

Cu câteva luni înainte de alegerile parlamentare, unul dintre liderii Alianței Liberarilor și Democraților (ALDE) Cluj cere demisia șefului organizației, deputatul Steluța Cătăniciu. 

 

Copreședintele organizației municipale ALDE Cluj-Napoca, Leonard Horvath, care este și Secretar General al organizației județene a ALDE Cluj, cere demisia din funcția de Copreședinte ALDE Cluj a deputatului Steluța Cătăniciu. În opinia lui Leonard Horvath, Steluța Cătăniciu trebuie să își asume rezultatele catastrofale de la alegerile locale.

 

Doamna Steluța Cătăniciu este principalul artizan al strategiei aplicate la alegerile locale. În ciuda opoziției membrilor ALDE Cluj, ea a decis să susținem un candidat independent, precum și alianța locală cu PSD în Cluj-Napoca. Alegătorii noștri au fost aruncați în confuzie: au trebuit să voteze o siglă pe buletinul de vot pentru primar, o alta pe buletivul de vot pentru Consiliul Local și o treia pe buletinul de vot pentru Consiliul Județean. Ca urmare a acestei strategii promovate de Steluța Cătăniciu, ALDE a pierdut șansa de a fi reprezentat în Consiliul Județean, iar în Consiliul Local Cluj-Napoca are un singur consilier. Toate analizele arătau că, dacă am fi mers independent la alegerile locale, partidul ar fi obținut minim doi consilieri locali și trei consilieri județeni. Cei doi copreședinți ai ALDE au sacrificat aceste șanse din dorința de a-și păstra posibilitatea de a candida pe o eventuală listă comună PSD-ALDE la alegerile parlamentare. Pentru promovarea managementului defectos al liderilor organizației se impune mai multe demisi de onoare și mai multă responsabilitate in campania pentru parlamentare. În prezent drept urmare a discuției cu mai mulți colegi din forurile de conducere al Biroului Județean Cluj, organizația este debusolată și nemotivată pentru a intra în bătălia alegerilor parlamentare. Toți aceștia așteaptă o schimbare de optică în sânul organizației.

 

Pentru a preveni repetarea unor asemenea situații și la alegerile parlamentare, îi cer Copreședintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, să aplice cu maximă strictețe la alegerile parlamentare criteriile de integritate care au fost valabile și la alegerile locale. Mă raliez în acest context poziției exprimate de Președintele executiv al ALDE la nivel național, senatorul Vasile Nistor”, a declarat Copreședintele ALDE Cluj-Napoca.

 

Astfel ALDE va deveni un model de promovare al valorilor reale ale democrației, ale statului de drept dar și al moralități și integrității așa cum așteaptă societatea româneasca în ultimii 26 de ani”, precizează Leonard Horvath.

Comentarii Facebook