Lucrările la banda de pe malul Someșului, OPRITE. Emil Boc propune REFERENDUM - VIDEO

 

Primarul Emil Boc s-a dus în mijlocul celor 40 de protestatari care se opun construirii unei benzi suplimentare pe strada Splaiul Independenței, prin asftarea malului Someșului, și a oprit lucrările. 

 

Vreau să fie consultare publică în care toți cetățenii să își spună punctul de vedere. Largă consultare publică sau chiar posibilitatea unui referendum local, când vom sta cu toate alternativele pe masă. Nu cred că este cea mai mare urgență să ne grăbim să o facem (n.red. banda) și să învrăjbim clujenii împotriva clujenilor. Sunt împotriva unei asemenea atitudini și vreau să avem toate soluțiile pe masă și să luăm o decizie inclusiv prin soluția unui referendum local, prin care să spunem ce să facem aici. Fiecare să ne spunem argumentele într-o prezentare publică de 30 de zile, care înseamnă o dezbatere publică, dar până atunci am dat dispoziție de a nu se mai continua lucrările la ceea ce înseamnă extinderea cu o bandă.

 

Acum se vor readuce lucrările la stadiul inițial și lucrările vor continua doar pe ceea ce înseamnă proiectul din carosabil, adică acea bandă de lângă linia de tramvai, care trebuie modernizată și trotuarul refăcut. Nu ne atingem dincolo de trotuar”, a explicat Emil Boc.

 

Singura rezervă este primirea acceptului de la Uniunea Europeană, care finanțează proiectul de modernizare a tramei stradale aferente liniei de tramvai. 

 

Emil Boc a spus că proiectul are toate avizele necesare. 

 

Unii dintre protestatari au întrebat de ce nu s-a făcut o dezbatere publică înainte de începerea lucrărilor, dar Primăria a organizat un astfel de eveniment, la care au participat numai arhitecții și câțiva ecologiști. 

 

Au fost voci care au spus că pomii de pe malul Someșului sunt ”morți” pentru că rădăcinile sunt afectate de lucrările făcute până acum. 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook