Lucrările de revitalizarea a malurilor Someșului, la plaja Grigorescu, nu vor fi gata conform graficului! Ce scuze a găsit administrația


Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a declarat în cadrul unei intervenții televizate că lucrările de revitalizare a malurilor Someșului Mic au suferit o serie de modificări. Tarcea spune că au intervenit în proiectul inițial unele modificări din cauza celor de la Apele Române. De asemenea, cum era de așteptat știind ritmul cu care se execută proiectele coordonate de municipalitate, lucrările de pe malul stâng al Someșului, de la „plaja Grigorescu”, nu vor fi încheiate conform termenului, 30 aprilie 2023.

Se pare că, în urma unor neînțelegeri cu Apele Române, o parte a digului de beton din proiectul inițial nu va mai fi modificată ceea ce va duce la un spațiu verde, combinat cu gri, spre nemulțumirea clujenilor, care au ieșit deja la plimbarea pe malurile Someșului, chiar dacă zona este încă în șantier, notează TVR Cluj

hai.png

Discutăm despre o suprafață care are peste 20 de hectare de teren și o lungime de 14,3 kilometri. Inițial, valoarea lucrărilor era de 98 de milioane de lei (fără TVA – n.r.), dar după actualizare am ajuns la o sumă de 120 de milioane de lei”, a explicat Dan Tarcea.

La finalul lunii aprilie, lucrările de la plaja Grigorescu ar fi trebuit să se finalizeze, situația însă e alta. Constructorii dau vina pe sezonul rece și problemele de furnizare ale materialelor pentru întârzieri. Cel puțin prima scuză pare absurdă, ținând cont de faptul că în acest an sezonul rece a fost chiar unul blând.

Estimarea noastră este că în a doua parte a anului acest proiect să fie gata”, a precizat viceprimarul Clujului, pentru sursa citată.

Unele nereguli ale proiectului față de soluția câștigătoare sunt imposibil de trecut cu vederea. În imaginile prezentate inițial, clujenii ar fi trebuit să se apropie mai mult de apă. Așadar, nu este de mirare că mulți clujeni sunt nemulțumiți, văzând doar betoane. 

Se vede foarte clar în randări că este un proiect de renaturare a malurilor Someșului. În realitate se vede foarte clar că nu dispare acest dig, nu ne apropiem așa de tare de apă”, a explicat activistul Adrian Dohotaru, care conduce asociația „SOS”.

Comentarii Facebook