Lucrările de modernizare din Piața Unirii sunt în toi. Cum arată și care sunt termenele de finalizare FOTO



Primăria anunță că lucrările de modernizare ale laturii estice a Pieței Unirii sunt în toi, iar primarul a fost deja să viziteze și șantierul, după prima săptămână de muncă.

Conform autorităților, latura estică în lungime de 216 metri lungime va fi reconfigurată astfel:

- până la intersecția cu str. Iuliu Maniu vor rămâne 3 benzi curente de circulație și se amplasează o stație de taximetre de 12 locuri
-de la str. I. Maniu până la intersecție cu Bd. Regele Ferdinand vor fi 4 benzi de stocaj (2 spre Memorandumului și 2 spre Ferdinand);
- aliniamentul de arbori va fi amplasat la o distanță mai mare de fațada clădirilor, fiind o delimitare a standului de taxi față de pista de bicicliști cu dublu sens și aliniamentul stâlpilor de iluminat pietonal. Lungimea pistei este de aproximativ 160 ml, o continuare a pistei de biciclete din Bd-ul Eroilor spre Memorandumului și 21 Decembrie 1989.

De asmenea, se impune tăierea a 8 arbori noi de pe aliniamentul existent și este propusă plantarea a 18 arbori - din care 14 pe aliniament și 4 în zona Monumentului Eroilor. Arborii care există se propun a se replanta.

Durata de execuție este de 3 luni pentru toată zona, spune Primăria, fiind împărțită după um urmează:

1. Tronson Eroilor - Iuliu Maniu
Data începerii lucrărilor - 12.09.2016
Data finalizării lucrărilor - 10.10.2016

2. Tronsonul Iuliu Maniu – 21 Decembrie (Melody)

- va începe după finalizarea primului tronson –aprox. 15.10.2016
- Data finalizării lucrărilor - 30.11.2016.

Pe toată lungimea tronsonului sunt prevăzuți 12 stâlpi de iluminat noi, iar pe partea cu Piața Unirii sunt prevăzuți 12 stâlpi de iluminat artizanat (lampadare).

Comentarii Facebook