Lucia Suciu, primarul din Chinteni, vrea să îi ”adopte” pe clujenii cu construcții ilegale de pe Valea Chintăului: Putem prelua zona și rezolva situația


Primarul comunei Chinteni, Lucia Magdalena Suciu, ar vrea să îi ajute pe locuitorii de pe Valea Chintăului, care stau în cartierul de construcții fără autorizații. Suciu vrea să preia acea zonă și să rezolve criza.

Problema a apărut de 30 de ani și există un dezinteres total al autorităților de la nivelul municipiului Cluj-Napoca vis-a-vis de această zonă. În trecut, înainte de Revoluție, ele (n.red. terenurile pe care se află casele construite ilegal)  au aparținut Primăriei Chinteni, dar nu știu prin ce artificiu sau sub ce formă au ajuns în posesia municipiului Cluj-Napoca. Situația este una extrem de delicată, unitatea administrativă și în speță Primăria Municipiului Cluj-Napoca nu are racordată partea de rețele în această zonă, însemnând de fapt toată infrastructura. Tot ce avem în zonă: gaz, apă potabilă sunt rețelele comunei Chinteni. Este absurd și vă rog să vă puneți în situația celor de acolo. Trece conducta de gaz prin fața casei și nu poți fi branșat pentru că ești pe o altă unitate administrativ teritorială, decât cea care deține această rețea. Mi se pare absurd! Noi cu drag dăm gaz și pentru ei, doar că licitația este atât de ciudată și nu le dă voie pentru că noi avem operator CPL Concordia, de gaz, iar la Cluj este TEL Gaz, Eon, nu știu sigur. Pentru că sunt pe altă unitate administrativ teritorială, chiar dacă este în fața lor rețeaua de gaz metan nu îi putem branșa”, a precizat primarul Lucia Suciu 

Primarul Lucia Suciu nu neagă volumul de lucru de la Primăria Cluj-Napoca, dar consideră că acest lucru nu poate continua la infinit și spune că lucrurile trebuie grăbite pentru că au trecut 30 de ani.

Cu siguranță volumul de lucru la Primăria Cluj este de o sută de ori mai mare decât la noi, dar nici la infinit nu pot să rămână așa. Nu ia nimeni atitudine pentru punerea lor în legalitate. Nu ia nimeni atitudine în momentul în care se dezvoltă clădiri în zona respectivă. Îi înțelegem și pe oamenii de acolo care spun: ”De 11 ani mă chinui ca să-mi obțin autorizație de construcție. Am acest teren de la părinții mei și nu mai vreau să locuiesc într-o cutie de chibrite în Cluj”, a mai spus primarul din Chinteni. 

Lucia Suciu nu a făcut demersuri pentru alipirea zonei de pe Valea Chintăului la comuna Chinteni, dar dacă primarul Emil Boc va dori acest lucru, ea nu va refuza.

Boc către clujenii care au construit ilegal, fără autorizație, pe Valea Chintăului: Să fie o lecție pentru toată lumea…

Eu nu am încercat pentru că eu personal nu am nicio problemă. Adică ar fi nefiresc  să merg la autorități și să le spun să-mi dea partea asta de extravilan comunei Chinteni. Nu trebuie să fie dorința mea, eu am foarte mult de lucru aici și proiecte în derulare, ori tot ce este acolo implică un volum mare de muncă, dar dacă locuitorii își doresc să revină la comuna Chinteni, eu am să fiu persoana care le va acorda tot sprijinul și am văzut prin demersurile lor că anul trecut au fost în audiență la domnul prefect, s-au mobilizat cu toții și își doresc cu adevărat să vină spre comuna Chinteni. Dacă domnul primar (n.red. Emil Boc) este de acord să ne prezentăm la Cadastru și semnăm o modificare a limitei administrative și atunci ei vin spre comuna Chinteni, urmând să demarăm procedurile, adică sancționarea celor care au construit ilegal, introducerea terenului în intravilan, modificarea Planului Urbanistic Zonal al comunei Chinteni. Sunt niște pași care trebuie să-i respectăm, dar muncim pentru că asta facem în fiecare zi, suntem în folosul comunității”, a încheiat primarul comunei Chinteni.

Cătălin Stroia

Comentarii Facebook