Lovitură grea pentru chiriași: Cine vrea facturi plafonate la energie, trebuie să încheie contracte directe cu furnizorii


Vești proaste pentru cei care stau în locuințe închiriate. Pentru a putea beneficia de noile tarife plafonate la energie, chiariașii ar trebui să încheie contracte directe cu furnizorii de electricitate.

Anunțul a venit de la ma ministrul Energiei, care spune că acest lucru ar putea fi făcut fără probleme în baza unui contract de închiriere dintre proprietar și chiriaș, document ce trebuie să fie înregistrat la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Cred că, totuşi, chiriaşii ar trebui să îşi facă contract pe numele lor. Ideea este că, în general, principiul este îţi dau ajutor pentru o locuinţă, dacă ai mai multe locuinţe, dacă nu locuieşti în ea e clar că nu consumi, dacă e cineva și, probabil că e un contract de închiriere înregistrat la Finanţe, cu acel contract poţi să îţi faci, evident contractul. Asta a fost decizia, ca, practic, şi cei care stau în acele locaţii, dacă nu sunt proprietari, să aibă contract direct cu furnizorul respectiv, cu orice furnizor”, a declarat ministrul Virgil Popescu. 

Plafonarea prețurilor la energe electrică, până în martie 2025

Camera Deputaților a adoptat săptămâna trecută Ordonanța de Urgență care prevede plafonarea prețurilor la energie electrică până în martie 2025. Potrivit documentului, un client va putea beneficia de prețurile plafonate ale energiei pentru un singur loc de consum. 

Liderii coaliţiei au stabilit că, de la 1 ianuarie, preţul unui kilowat-oră nu poate depăşi 1,3 lei, indiferent de tipul consumatorului. Cei care au în contract tarife mai mari vor fi nevoiţi să încheie unul nou.


Comentarii Facebook