Locuri de parcare vacante in Cluj Napoca: 1.380 de parcari stau goale


Primaria Cluj Napoca atentioneaza ca in cartierele din oras sunt 1.380 de locuri de parcare cu abonament vacante. Parcarile s-au eliberat dupa 31 martie a acestui an si vor fi distribuite in ordinea cererilor depuse de clujeni.

"Pana la sfarsitul lunii martie 2011 s-au depus 3.844 de cereri de alocare a unui loc de parcare. Din cele 20.349 de locuri de parcare cu abonament din cartierele municipiului, 18.969 au fost achitate, iar 1.380 de locuri de parcare cu abonament au fost declarate vacante dupa data de 31 martie a anului in curs. Acestea  vor fi repartizate conform Regulamentului aprobat prin HCL 25/2010, in ordinea depunerii cererilor", precizeaza reprezentantii Primariei Cluj-Napoca.

In primul trimestru din 2011, s-a incasat suma de 3,4 milioane de lei din taxele de parcare, cu 6,8% mai mult fata de aceeasi perioada a anului 2010, cind a incasat suma de  3,1 milioane de lei.

Sistemul de plata a parcarii prin SMS nu a fost introdus la Cluj Napoca din cauza costurilor pe care le-ar fi presupus. "Noi avem un sistem bun de plata a parcarilor si daca am fi introdus plata prin SMS am fi fost pusi in situatia sa crestem pretul de parcare sau sa suporte administratia aceasta cheltuiala. Noi am considerat ca nu este rantabil", a spus primarul Sorin Apostu.

Comentarii Facebook