Lista firmelor "abonate" la contracte cu Primaria Cluj Napoca! Firma Coral obtine un contract "servit" chiar de Sorin Apostu


Liberalii clujeni acuza conducerea primariei Cluj Napoca de faptul ca "intretine" o serie de firme de partid, care "capuseaza" bugetul orasului. 

"Intamplator, sau poate nu, licitatiile publice desfasurate de municipalitatea clujeana sunt castigate cu precadere de catre aceleasi firme, care, graviteaza in jurul primariei de ani buni si care se inscriu pe lista sponsorilor PDL. Pe lista firmelor abonate la contractele din bani publici atribuite de primaria Cluj-Napoca, dintre care amintim ROSAL,  Diferit, Kiat, Astor (piatra cubica), Rasimo (material dendrofloricol), King Industrial (spatii de joaca), Relians Corp, Electrogroup, primarul Sorin Apostu intentioneaza sa mai introduca una. Este vorba de Coral Impex, firma care asigura deratizarea si dezinsectia in oras, printr-un contract incheiat cu municipalitatea in 2006, pe o durata de cinci ani, si pe care acum doreste sa il prelungeasca pana in 2019, dar fara bataie de cap, adica fara sa mai participe la o licitatie publica", a declarat Ioan Bildea, presedintele Organizatiei municipale de Tineret a PNL Cluj.

Liberalii il acuza pe primar ca nu organizeaza o licitatie pentru atribuirea acestui contract, ci a propus consilierilor locali sa prelungeasca intelegerea cu firma Coral. 

"Probabil se teme ca s-ar putea trezi, ca in cazul altor licitatii publice, cu contestatii si anulari, si ar trebui sa dea explicatii publice complexe cu privire la motivele pentru care de fiecare data castiga cine 'trebuie'. Mai mult decat atat, cu maxim tupeu, Sorin Apostu argumenteaza ca e nevoie de o astfel de masura, intrucat, in caz contrar, Coral va mari excesiv taxele pana la finalul contractului actual, respectiv 12.07.2011. Practic, clujenii sunt pusi in fata unui santaj, pe care, cu delicatete, primarul il explica si, culmea, il si sustine, invocand argumente in favoarea firmei care se angajeaza sa mentina pana in 2016 acelasi tarif aprobat in 2008. Aberanta idee, intrucat taxele practicate de firmele de prestari de servicii au scazut odata cu declinul economic, inregistrat de la inceputul lui 2009, iar majoritatea beneficiarilor si-au renegociat contractele", a mai afirmat ioan Bildea.

Liberalii ii solicita primarului sa renunte la prelungirea acestui contract si "sa organizeze macar de dragul competitiei si de ochii presei, o licitatie publica pentru atribuirea contractului de deratizare, dezinsectie si dezinfectie a orasului".

Firma Coral este acuzata ca s-a aflat si in 2009 pe lista "sponsorilor PDL din campania electorala" si care, "pe modelul Rosal, castiga contracte dupa contracte cu primariile mari din tara,conduse de reprezentanti ai PDL, intareste afirmatia conform careia la primaria Cluj-Napoca, clientela politica traieste bine si capusele portocalii stau bine infipte in bugetul orasului", a incheiat Ioan Bildea.

 

Primarul Sorin Apostu nu a raspuns la telefon, iar Biroul de presa al Primariei a anuntat ca va raspunde printr-un comunicat acuzatiilor aduse de liberali.

Comentarii Facebook