Liderul romilor din Transilvania îi cere lui Ponta un ”Minister al Romilor”: ”Să fie condus de un membru al etniei”



Liderul regional din Transilvania al Partidei Romilor ”Pro Europa”, Aurel Pascu, a anunțat că vrea să negocieze cu premierul Victor Ponta înființarea unui Minister al Romilor, în condițiile în care, spune acesta, populația romilor este mai mare decât cea a maghiarilor.

"Partida Romilor «Pro Europa» cere premierului Victor Ponta să iniţieze negocieri cu reprezentanţii romilor din Parlament pentru formarea noului guvern în vederea înfiinţării unui Minister al Romilor condus de un reprezentant al etniei, care să se ocupe de gestionarea şi rezolvarea problemelor romilor în domenii precum educaţia, sănătatea, crearea de locuri de muncă şi integrarea lor cât mai rapidă. Situaţia romilor este dezastruoasă şi se trag semnale de alarmă din partea Comisiei Europene legate de această situaţie. Acest minister ar putea pune în mişcare rezolvarea problemelor cu care se confruntă romii. Motivul acestei propuneri este faptul că populaţia romă din România este într-un număr mult mai mare decât cea maghiară şi ar trebui ca Victor Ponta să negocieze şi cu romii, nu numai cu UDMR", a spus Pascu pentru Mediafax.

Aurel Pascu spune că în cazul în care premierul nu va fi de acord cu înfințarea unui astfel de minister, îi solicită acestyia numirea unor reprezentanți ai etniei în funcții de secretari de stat și consilieri în toate ministerele din noul guvern.

"Cerem un număr de două persoane pentru fiecare minister care are legătură cu integrarea romilor, cum ar fi Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei sau cel de Interne. Considerăm că prin aceste posturi s-ar rezolva problemele romilor pe domeniile amintite. România trebuie să-şi schimbe imaginea negativă pe care o are legată de romii din ţară şi din străinătate şi trebuie să existe o reprezentare accentuată a reprezentării romilor în instituţii locale şi centrale", a mai adăugat Pascu.

Comentarii Facebook