Duminica 28 Aprilie

Lider politic clujean, despre tăierea finanțării pentru construirea de noi spitale: ”Tișe și Boc s-au amăgit că părerea lor contează la București”


Președintele Forța Dreptei, senatorul Adrian Oros, a comentat loviturile primite de liderii PNL Cluj de la ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care a scos de la finanțare spitalele promise de Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. 

Clujul a rămas fără Spitalul Pediatric și Centrul de Transplant, ambele promise de Alin Tișe în ultimii ani. Ba mai mult, liderul PNL Cluj a comandat și randări cu cele două spitale și le-a prezentat public. 

Ignorând apelurile lui Tișe, Rafila a decis că la Cluj, ”transplantul se face în pod”.

Boc ne spune însă că ”Clujul intră în cea mai prosperă eră economică din întreaga lui istorie”.

Este de urmărit cum vor vota miercuri parlamentarii PNL Cluj, moțiunea simplă împotriva ministrului Rafila.

De câte ori s-au implicat și ei în politica mare și s-au amăgit că părerea lor contează la București, actualii lideri clujeni ai PNL au dat-o de gard.

Și-au distrus PDL-ul, acum PNL-ul, și au adus la guvernare PSD. Dar poate că ăsta le era planul?!

Doar că pentru clujeni, aventura lor politică a avut consecințe nefaste”, a comentat Adrian Oros, insuccesul celor din PNL Cluj, care sunt totuși la guvernare.

Președintele Forța Dreptei i-a transmis lui Alin Tișe ”să nu se mai agite”, pentru că ”vocea lui nu se aude”.

Degeaba se agită acum Președintele Consiliului Județean Cluj și face apeluri publice la Ministerul Sănătății să finanțeze Centrul Integrat de Transplant de la Cluj, motivând că ”transplantul nu se poate face într-un pod”. Vocea lui nu se aude. 

Rafila, ministru PSD al Sănătății, instalat în urma jocurilor lor de culise, cu voturile PNL Cluj, a ”scos cu ranga” cum ar zice un clasic în viață, Centrul Integrat de Transplant din finanțarea PNRR și a decis că la Cluj, transplantul se poate face în pod.

De peste doi ani Consiliul Județean ne povestește de Primul Centru Integrat de Transplant din România și din sud-estul Europei.

Deși Tișe a făcut și filmulețele de prezentare, Rafila nu a fost impresionat.

A scos chiar și Spitalul Pediatric Monobloc din PNRR. Si aici clujenii rămân doar cu filmulețele lui Tișe. Și cu un teren de baseball”, a mai afirmat Oros.

Acesta deplânge faptul că de atâția ani nu s-a făcut nimic pentru a fi îmbunătățite condițiile de la 

În continuare, intervențiile chirurgicale și tratamentul pacienților la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca.

În continuare, intervențiile chirurgicale și tratamentul pacienților la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca se realizează în spații neautorizate și în condiții neadaptate rigorilor actului medical.

Din acest motiv, la ICUTR Cluj-Napoca au existat și există cazuri grave de infecții intraspitalicești care sunt greu de controlat și de pe urma cărora pacienții și aparținătorii au mult de suferit.

Doar Emil Boc consideră că trebuie să fim mulțumiți cu ceea ce am primit din PNRR și din noul exercițiu bugetar: ”Clujul va avea, în perioada următoare, cea mai prosperă eră economică din întreaga lui istorie”, a încheiat președintele Forța Dreptei, Adrian Oros.

--------------------

UPDATE

Alin Tișe i-a dat replica senatorului Adrian Oros. 

Un senator, se legăna, pe o pânză de păianjen…”

Doar că, recent s-a trezit nițel din somn, să rezolve el problemele clujenilor.

I-aș mulțumi, dacă aș ști unde să îl găsesc.

În Parlament nu-l vezi, iar pe stradă în Cluj ar putea să stea ore în șir fără ca cineva să îl recunoască. 

A ajuns senator pe spatele organizației și s-a trezit acum că nu mai poate de problemele clujenilor. Pentru promovarea cărora a făcut, cu grație, figurație în Parlament. În loc să se frământe acum de grija clujenilor mai bine s-ar gândi la o soluție onorabilă. Demisia! Dar onoarea e pentru bărbați…

Nu știți despre cine e vorba? Vă înțeleg, doar e invizibil. Dar vă ajut eu, e vorba despre senatorul de Cluj Adrian Oros”, a declarat Tișe.

Comentarii Facebook