Liberalii il critica pe Radu Moisin pentru ca aloca banii pentru Zilele Clujului, 1 Decembrie si Revelion


Liberalii clujeni il acuza pe primarul interimar Radu Moisin ca iroseste banul public alocand fonduri pentru evenimente precum: Zilele Clujului, ziua de 1 Decembrie sau noaptea de Revelion.

"Indiferent fata de situatia miilor de clujeni ajunsi in pragul saraciei din cauza disponibilizarilor si a lipsei locurilor de munca, domnul Radu Moisin, ajuns la borcanul cu miere reprezentat de bugetul orasului, se pregateste sa arunce, in 2012, zeci de mii de euro pe festivitatile publice de 1 Decembrie si de Revelion.

In loc sa ofere un ceai cald clujenilor care protesteaza de peste o luna de zile in Piata Unirii fata de situatia disperata in care au ajuns datorita politicilor haotice ale guvernului PDL, domnul Moisin le promite protestatarilor flori, concerte si artificii de 1 Decembrie si Revelion", declara presedintele organizatiei municipale de Tineret a PNL Cluj-Napoca, Ioan Bildea.

Pentru ziua de 1 decembrie 2012, Primaria Cluj-Napoca ar urma sa aloce un buget de 150.000 lei: Costuri logistica (scena, lumini, sonorizare spectacol) - 15.000 lei; Onorarii artisti - 60.000 lei; Evenimente publice si promovare-3.000 lei; Receptie - 40.000 lei; Flori si coroane de flori - 2.000 lei; Focuri de artificii - 30.000 lei.

Pentru noaptea de Revelion, Primaria Cluj-Napoca propune suma de 100.000 lei: Costuri logistica-10.000 lei.(scena, lumini, sonorizare spectacol, iluminat artificial/videoproiectie); Onorarii artisti-60.000 lei; Decoratii urbane si obiecte promotionale-3 000 lei; Focuri de artificii-30.000 lei.

"In total, Radu Moisin doreste alocarea a aproape 60.000 euro pentru cele doua petreceri publice, asta desi Romania se pregateste sa imprumute din nou bani de la FMI pentru plata salariilor si a pensiilor, iar previziunile economice sunt sumbre pentru anul 2012", a mai spus Bildea.

Liberalii contesta si alocarea sumei de "150.000 lei pentru organizarea Zilelor Municipiului Cluj-Napoca, care conform devizului estimativ propus se concentreaza tot in jurul unor concerte, fara sustinerea altor proiecte culturale. Evenimentul a fost gandit in perioada in care primaria era condusa de catre fostul sef al PDL Cluj-Napoca, Sorin Apostu, care a impus prin HCL 431/9 noiembrie 2010, data de desfasurare, ultima saptamana din luna mai, a fiecarui an. Acesta perioada a fost aleasa fara nici un fel de legatura cu istoria acestui oras, singurul argument oficial fiind cel legat de prezenta studentilor in Cluj, inainte de inceperea vacantei de vara. Deloc intamplator este faptul ca aceasta perioada se suprapune cu luna de campania electorala locala", a mai spus liderul tinerilor liberali.

Ioan Bildea sustine ca cele trei evenimente ar putea foarte bine sa fie facute cu ajutorul sponsorilor.

Comentarii Facebook