Liberalii cer demisia viceprimarului Radu Moisin, seful comandamentului de iarna din primaria Cluj Napoca: "Deszapezirea a fost un esec!"


Liberalii ii cer primarului Sorin Apostu sa il demita pe viceprimarul Radu Moisin, seful comandamentului de iarna din primaria Cluj Napoca, pentru modul in care a coordonat operatiunea de deszapezire din dimineata zilei de joi, 20 ianuarie.

"Un oras de 5 stele, care isi doreste sa ajunga capitala culturala europeana, a fost umilit de o zapada de 10 cm si de doi operatori de salubritate, care, in loc sa intervina pe strazi, dupa cum le cerea contractul incheiat cu municipalitatea, se tin de scandaluri pentru delimitarea zonelor de interes", a precizat intr-un comunicat de presa presedintele organizatiei municipala de tineret a PNL Cluj Napoca, Ionut Baldea.

Liberalii ii cer primarului Sorin Apostu sa il schimbe pe viceprimarul, Radu Moisin, responsabil de haosul din trafic de joi dimineata.

Ionut Baldea ii aduc aminte lui Sorin Apostu ca a promis in 10 noiembrie 2010, ca "30 de masini sunt pregatite sa intervina in orice moment pentru inlaturarea stratului de zapada, pe cele 639 de strazi ale municipiului, din care 211 de urgenta grad 1, 231 de urgenta grad 2, iar 197 urgenta gradul 3.

Astazi, pentru a doua oara in acesta iarna, edilul sef, Sorin Apostu, este luat prin surprindere de ninsoare. Cele peste 300 de camere montate in oras pentru supraveghere nu au fost de ajuns pentru a alerta primaria ca afara ninge. si a nins bine. Orasul a fost paralizat, de la prima ora a diminetii, masinile de interventie responsabile cu degajarea zapezii de pe carosabil lipsind cu desavarsire in intervalul orar vital pentru clujeni, orele 5-8
", au mai precizat liberalii.

Ionut Baldea sustine ca amenzile aplicate de municipalitate, cate 50.000 de lei firmelor Rosal si Brantner, nu reprezinta solutia. "Cele doua firme isi vor recupera rapid sumele platite pe amenzi, prin anuntarea unor cantitati uriase de materiale utilizate, la fel ca in cazul ninsorii din decembrie, cand, daca ar fi sa ne luam dupa raportarile ROSAL si Bratner, mii de tone de antiderapant au ajuns pe strazi. Strazi care nu au vazut nici o lopata de nisip si pentru care, evident, clujenii platesc.

Este de notorietate faptul ca cele doua firme au ajuns sa castige contract dupa contract in Cluj pe baza influentei politice. De exemplu deputatul PDL, Prigoana, patronul Rosal, ne-a anuntat ieri ca primaria Cluj-Napoca va fi castigata in 2012 de Sorin Apostu, cel care a organizat, nu demult, controversata licitatie prin care ROSAL a ajuns stapana peste jumatate din municipalitate, astazi uitand insa sa se achite de obligatiile contractuale. Bratner-Veres, resposabila de o zona mult mai mica din oras, nu a fost cu nimic diferita fata de ROSAL, intervenind la fel de intarziat si de ineficient
", a mai spus Baldea.

Liberalii sustin ca singura solutie ar fi rezilierea contractelor cu cele doua firme si refacerea licitatiei.

Comentarii Facebook