10 autobuze "noi" in Cluj-Napoca! Pretul unui autobuz adus de la Paris este de 20 de mii de euro!

10 autobuze cu durata de viata expirata vor fi trimise spre casare de catre RATUC Cluj. Acestea circulau mai ales pe liniile care fac legatura cu zonele industriale: 31, 33, 48, 8 etc. In locul lor au fost aduse autobuze Renault R 312 achizitionate de regia autonoma de profil din Paris. Pretul unui astfel de autobuz este de 19.814 euro.

Autoritatile ne asigura ca acestea sunt mult mai bune si sunt dotate cu:


- motoare EURO III, cu puterea de 152 KW (206 CP), montat în consola spate, cu un cuplu de 90 daNm, la o turaţie de 1200 rot /min, ceea ce reprezintă un avantaj privind consumul de combustibil,
- filtre cu particule care reduc poluarea sub nivelul normelor de poluare EURO III,
- cutie de viteză automată cu retarder înglobat, tip Voith 851.2 sau ZF 4 HP 500,
- caroserie din materiale metalice protejate prin cataforeză şi materiale compozite care asigură o durată sporită de funcţionare,
- suspensie integral pneumatică, controlată electronic,
- direcţie hidraulică asistată electronic.

 

Sistemul de frânare este conceput pe discuri, ceea ce constituie un avantaj faţă de cele pe tamburi, atât în exploatare cât şi pentru mentenanţă, fiind mult mai fiabile, pe de o parte, iar piesele de schimb mult mai accesbile ca preţ.

 

Capacitatea totală de transport 95 călători, din care 29 pe scaune, sunt prevăzute cu loc pentru cărucior de transport copii.

 

In plus, autoritatile lauda si designul autobuzelor: "Au un design interior, exterior corespunzător cerinţelor actuale de pe piaţă, scaune tapiţate, aranjate încât oferă un confort mai bun şi un flux mai uşor pentru călători, prin spaţiile mai largi între scaune".

 

Din punct de vedere al dotărilor de confort, noile autobuze sunt au o încălzire bună la baza geamurilor în salonul călătorilor, în partea de jos în zona căruciorului pentru copii şi în cabina conducătorului auto, precum şi ventilaţie naturală cu geamuri culisante şi ventilaţie forţată cu ajutorul unor ventilatoare pentru sezonul cald.

 

 

Comentarii Facebook