Liberalii cer ca imaginile de pe camerele de supraveghere din Cluj Napoca sa fie la "liber"!

 

Liberalii din Cluj recomanda Primariei sa isi faca site pe care sa posteze imaginile de pe camerele de supraveghere din oras. Banii din publicitate sa fie donati.

"Cele aproape 300 de camere video montate in municipiul Cluj-Napoca transmit live imagini din strada catre dispeceratul de monitorizare a traficului din sediul Primariei si cel al Politiei Rutiere. Fiind gandit ca un sistem de supraveghere a traficului si de prevenire a infractionalitatii si nu drept o modalitate de 'vanare' a clujenilor, imaginile inregistrate nu au caracter secret", a declarat Ioan Bildea, presedinte Organizatiei municipale a tineretului PNL Cluj Napoca.

Liberalii propun ca Primaria Cluj-Napoca sa achizitioneze un server si "o conexiune buna la internet, prin intermediul carora orice clujean poate urmari in timp real ce se intâmpla in traficul din oras cu un simplu click. Iar, in cazul unui incident auto, care duce la blocarea traficului intr-o anumita locatie din oras, printr-o simpla postare online pe site, utilizatorii sunt avertizati asupra zonei blocate. Costurile unui astfel de demers sunt minime si implica doar cheltuiala presupusa pentru un calculator server (2000 euro) si pot fi usor acoperite dintr-un contract de publicitate pe care Primaria il poate incheia cu o firma interesata sa se promoveze, pentru o perioada de timp, pe unul din bannerele prevazute pentru publicitate, de pe site", a mai precizat Bildea.

Pe noul site primaria poate sa ofere si spatii publicitare, iar bani sa fie donati fundatiilor din Cluj Napoca.

 

Vezi si...

Cele 220 de camere date in folosinta la Cluj Napoca ne costa 100.000 de euro pe an - FOTO si VIDEO

Vezi unde sunt amplasate cele 220 de camere de supraveghere montate in Cluj Napoca

Comentarii Facebook