Senatorii iau deciziile din scoli din mainile profesorilor! Parintii vor face parte din CA, potrivit unui articol din noua Lege a Educatiei adoptat azi

 

Comisia pentru Invatamant, stiinta, tineret si sport din Senat a adoptat astazi un amendament la proiectul  Legii Educatiei adoptat in camera Deputatilor. Potrivit acestuia, din consiliile de administratie ale scolilor vor face parte si parintii. Astfel, cadrele didactice nu vor mai avea prioritate in luarea deciziilor in consiliile de administratie ale unitatilor din invatamantul preuniversitar.

De exemplu, in cazul   unui Consiliu de administratie format din 9 membri, componenta va fi urmatoarea: 4 cadre didactice inclusiv directorul unitatii, un reprezentant al primarului, 2 reprezentanti ai Consiliului local  si 2 reprezentanti ai parintilor.  In cazul unui Consiliu de administratie format din 13 membri, componenta cuprinde 6 cadre didactice inclusiv directorul, un reprezentant al primarului, 3 reprezentanti ai Consiliului local  si 3 reprezentanti ai parintilor.

Senatorul clujean Mihail Hardau, presedintele Comisiei pentru Invatamant, stiinta, tineret si sport sustine ca "au fost pastrate prevederile proiectului de lege referitoare la conducerea Consiliului de administratie. Astfel, presedintele de sedinta este ales prin vot secret pentru o perioadă de cel mult un an, conduce sedintele Consiliului de administratie si semneaza hotararile adoptate in aceasta perioada".

A fost introdus, insa, amendamentul potrivit caruia orice hotarare de ordin strategic care vizează procedurile de ocupare a posturilor, a functiilor de conducere, acordarea gradatiei de merit, restrangerea de activitate, aplicarea de sanctiuni, este luata prin vot secret.

In plus, deciziile care privesc personalul, bugetul si patrimoniul unitatii de invatamant se iau cu majoritatea voturilor din totalul membrilor Consiliului de administratie.

Comentarii Facebook