Lazaroiu: USL se va rupe si va fi o noua alianta PSD-PDL


Sebastian Lazaroiu, fostul consilier prezidential, a afirmat ca USL va continua sa scada in sondaje ceea ce va duce la ruperea coalitiei dintre cele doua grupuri politice.

"Eu am spus de cand s-a infiintat USL ca va fi foarte greu si daca nu chiar imposibil, pentru ca nu exista un precedent ca un partid sau alianta sa ia 50%. Acum, intrebarea este cat de incet sau cat de repede o sa mai scada. Daca o sa ajunga in iunie la mult sub 50%, in mod normal ar trebui sa se rupa alianta, pentru ca practic isi rateaza obiectivul pentru care s-a infiintat", a declarat Sebastian Lazaroiu, potrivit Mediafax.

Acesta a mai adaugat ca in 2013 ar putea sa se formeze o noua coalitie politica, intre PSD si PDL, la care ar fi posibil sa participe si UDMR.

"Problema e ca in 2013 nu cred ca o coalitie cu liberalii va fi o coalitie care sa duca la o majoritate calificata. Eu cred ca 2012 va fi ratat din punct de vedere al revizuirii Constitutiei. Mai ramane 2013, dar depinde ce coalitie o sa ai la guvernare, ca daca ai iar o coalitie fragila de 50%, nici 2013 nu va fi anul revizuirii Constitutiei. Deci eu cred ca inevitabil 2013 va aduce doua partide mai mari la guvernare, o coalitie larga de genul PSD-PDL", a mai spus Lazaroiu.

Comentarii Facebook