Latura vestică din Piața Unirii se închide DEFINITIV traficului rutier, de săptămâna următoare. Cum va arăta după modernizări




Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță că, începând de săptămâna următoare, latura vestică din Piața Unirii se va închide total circulației rutiere, deoarece încep lucrările pentru tranformarea acesteia în zonă pietonală.

Lucrările de modernizare a Pieței Unirii vor continua de luni, 20 februarie 2017, pe latura vestică. De la această dată, circulația rutieră va fi închisă total, deoarece zona va deveni pietonală”, informează Primăria Cluj-Napoca.

Conform municipalității, lucrările se vor finaliza la sfârșitul lunii mai 2017 și vor consta în reamenajarea trotuarului și carosabilului, în vederea redării acestuia circulației pietonilor.

Amenajarea Pieței Unirii face parte unui proiect mai larg si complex în cadrul amenăjarii zonei pietonale în centrul municipiului Cluj-Napoca, care a fost gândit și proiectat unitar, dar a fost executat până acum doar parțial: Faza 1 - Bulevardul Eroilor, Faza 2 / Etapa 1 -"insula" mijlocie a Pieței Unirii. Proiectul pentru amenajarea zonei pietonale a fost selectat printr-un concurs de soluții în doua faze, organizat de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca, cu sprijinul OART, în anul 2006.

De asemenea, Primăria Cluj-Napoca face un apel conducătorilor auto să dea dovadă de înțelegere și să respecte noile reglementări de circulație din această zonă.

 

Comentarii Facebook