Lăpușan: Ponta aduce în Transilvania 2 miliarde de euro în investiții la autostrăzi

 

Președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, a declarat că Guvernul Ponta va investi în Trasilvania 2 miliarde de euro în autostrăzi.

 

Domnul Ponta a fost foarte apropiat de Transilvania în ultima perioadă de timp. Discutam cu domnul ministru Ioan Rus și îmi zicea că noi am tot cerut la București și am discutat despre autostradă și aeroport și tot timpul ne-au susținut și se întreba ce vor crede colegii de la București pentru că din punct de vedere al rezultatului nu stăm extraordinar.

 

Votul a fost un pic radicalizat, în sud a fost pro Ponta și la noi a fost pro Iohannis. Cred că după dezbaterile de marți și miercuri, lumea va înțelege că Victor Ponta este mai pregătit”, a precizat Remus Lăpușan, joi seara la emisiunea Știri de Cluj LIVE. 

 

Acesta a dat ca exemple investițiile care se fac în Autostrada Transilvania, Autostrada Turda - Sebeș și Autostrada Câmpia Turzii - Tîrgu Murel, proiecte care reprezintă o investiție de 2 miliarde de euro. 

 

Sunt câteva puncte pe zona de infrastructură. O dată este coridorul patru paneuropean aproape de județul Cluj și vom putea să ajungem mai ușor în sudul Europei. Vineri se va deschide autostrada de la Sibiu la Deva. Se va tăia panglica și e finalizată lucrarea.

 

Sunt două tronsoane de autostradă, care au legătură cu județul Cluj. În acest moment la Autostrada Transilvania se lucrează. În 2011, lucrările au fost oprite de Boc și au rămas datorii de 188 de milioane de lei, dar în acest an au reînceput pe tronsonul de la Gilău la Nădășel și sperăm să se termine în toamna anului 2015. Când am venit la guvernare lucrăile erau oprite și acum se lucrează.

 

Pe autostrada A 10, Turda - Sebeș, au început lucrările pe tronoanele 3 și 4 și vor fi semnate contractele și pentru lucrările la tronsonul 1 și 2. Sunt 70,2 kilometri vor fi în lucru. Pe trosonul 1 și 2 acum se face proiectare și din primăvară încep lucrările. 

 

De asemenea, pe Suplacu de Barcău - Borș, s-a licitat de la zero ce a rămas de făcut și în primăvară se va da drumul la proiect. Acolo sunt terminate 52% din lucrări și restul vor fi făcute acum. 

 

Este în licitație tronsonul de autostradă de la Câmpia Turzii la Târgu Mureș. 

 

Dacă adunăm sumele pe aceste proiect ajungem la 2 milioane de euro”, a susținut Remus Lăpușan.

Comentarii Facebook