Vineri 3 Februarie

Laborator IT pentru elevii din Luna de Sus - Florești

 

Școala din Luna de Sus, comuna Florești, a inaugurat un laborator digital, realizat prin programul Digitalia. 

 

Floreștiul își continuă drumul spre digitalizare. După ce în vara anului trecut a fost prima locație din Europa unde s-a testat la nivel integrat și în condiții reale tehnologia 5G, acum o școală din Florești, Școala Gimanzială Luna de Sus – Florești, a obținut o consistentă finanțare pentru digitalizare. Concret este vorba despre includerea în programul Digitalia, care presupune dotarea școlilor cu laborator digital complet echipat, materile digitale educaționale și profesori instruiți pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă, în procesul de predare.

 

Laboratorul școlii din Luna cuprinde 19 tablete, unități PC și monitoare, videoproiector, tabla interactivă și softuri educaționale, special adaptate programei școlare.

 

Școala din Luna de Sus este una din cele 10 selectate anul acesta, dintr-un total de 139 școli înscrise în competiție”, a explicat primarul Horia Șulea.

 

Acordăm o atenție specială educației și nu întâmplător am construit cu fonduri din bugetul local o grădiniță ultramodernă și avem în construcție o școală și o creșă. Dincolo de clădiri este nevoie însă și de dotarea acestora cu tehnologia acestor vremuri. Grație acestui laborator digital, elevii au șansa de a învăța jucându-se pe tablete și mai ales de a înțelege anumite probleme precum cele de geometrie. Școala și metodele de predare trebuie să fie prietenoase și să se adreseze elevilor într-un mod la care aceștia să rezoneze. Iar interfața învățării trebuie să fie una digitalizată.

 

Nu în ultimul rând felicit echipa care s-a zbătut pentru succesul acestui proiect, de la candidatură până la implementarea sa”, a mai spus primarul.

Comentarii Facebook