La Cluj se pot face studiile de prefezabilitate pentru metrou


Primarul Emil Boc anunță că se poate demara studiul de prefezabilitate pentru metrou, care va dura doi ani și 3 luni. Apoi va fi făcut studiul de fezabilitate, care va dura cel puțin un an și abia apoi va putea fi făcută licitația,dacă vor fi bani.

Vreau să vă dau o veste bună. Ieri instanța de judecată a dat câștig de cauză Primăriei Cluj-Napoca în licitația pentru tren metropolitan și metrou. Avem o sentință definitivă prin care se menține soluția dată de primărie în cazul acestei licitații. Decizia primăriei a fost atacată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor care a dat câștig de cauză celuilalt participant, dar instanța a menținut decizia luată de primărie.

În maxim o lună se va încheia contractul și se va trece la realizarea studiului de prefezabilitate la metrou și de fezabilitate la trenul metropolitan. Durata la metrou este 27 luni, iar la trenul metropolitan de 14 luni. Licitația a fost câștigată de un consorțiu alcătuit de firme din România, Franța și Italia, cu expertiză majoră în realizarea unor asemenea investiții. Mă bucur că instanțele au deblocat această situație”, a declarat primarul Emil Boc la o emisiune radio online.

Comentarii Facebook