La Cluj s-a declarat RĂZBOI asfaltatorilor. Aleator se iau probe din drumul turnat - FOTO

 

Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP) Cluj verifică, în aceste zile, calitatea lucrărilor și grosimea stratului de asfalt în urma asfaltărilor pe DJ 161A și DJ 108B.

 

Pe DJ 161A, pe raza comunei Cojocna, lucrările de asfaltare au vizat două tronsoane de drum: de la km 3+500 până la km 7 + 000, în localitatea Morişti, şi de la km 9+000 până la km 10+600. Lucrările de aşternere a stratului de covor asfaltic cu o grosime de 6 centimetri au fost finalizate, astfel că inginerii RAADPP Cluj au efectuat verificări ale calității lucrărilor și grosimii stratului de asfalt prin prelevarea de carote pentru a fi analizate de un laborator specializat.

 

Verificările în ceea ce privește calitatea lucrărilor și grosimea stratului de asfalt au continuat pe DJ 108B, de la km 21+200 până la km 44+000, limita cu județul Sălaj pe direcția Bobâlna-Viile Dejului. S-au prelevat carote din primul strat de asfalt (grosime 6 centimetri), înainte de așternerea celui de al doilea strat de asfalt (grosime 4 centimetri). 

 

Valoarea acestei investiţii este de 12.011.284,040 lei fără TVA, iar garanţia lucrărilor este de 5 ani.

 

Lucrările de asfaltare au vizat intravilanul şi extravilanul localităților Pustuța (comuna Recea Cristur), Oșorhel, Bobâlna, Răzbuneni, Maia (comuna Bobâlna), Șomcutul Mic (municipiul Dej).

 

Directorul RAADPP Cluj, Mircea Avram, a declarat că s-a încheiat un contract cu un laborator independent, unde sunt testate probele de asfalt ridicate de pe drumuri. ”Constructorii nu vor ști când merg echipele noastre și sondează drumul. Se fac carotări, iar probele sunt analizate. Dacă nu corespund nu se plătește lucrarea”, a spus Mircea Avram.

 

În 2014, au fost probleme pe drumul de la Fizeșul Gherlii, unde s-a descoperit faptul că asfaltul turnat nu corespundea. 

 

Comentarii Facebook