La Centrul de Primire a Copilului Gavroche Cluj s-au făcut investiții ilegale, susține CJ Cluj

Conducerea Consiliului Judetean Cluj sustine ca DGASPC a decis să investească sume considerabile în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență “Gavroche”, imobil revendicat de Arhiepiscopia Romano-Catolică încă din anul 2003.

 

În astfel de cazuri, legea interzice efectuarea lucrărilor de investiții care cresc valoarea economică a clădirii. 

 

În acest context, fiind vorba de un imobil revendicat, se puteau executa cel mult lucrări de întreținere, spun reprezentantii CJ Cluj, necesare funcționării activității cotidiene pentru menţinerea parametrilor funcţionali și NU lucrări de investiții, conform Ordinului MFP nr. 1917 din 12.12.2015 pentru aprobarea normelor metodologice privind organizarea și conducerea contabilității instituțiilor publice. 

 

Pentru un imobil asupra căruia planează incertitudinea în ceea ce privește rămânerea în patrimoniul județului Cluj, cheltuielile efectuate în ultima perioadă au majorat costul activului fix (s-au executat lucrări de reabilitare termică exterioară, înlocuire tâmplărie, zugrăveală completă fără acordul Consiliului Județean Cluj).

 

”Județul Cluj nu-și permite să facă un astfel de cadou unor privați, din bani publici și să facă reabilitări complete ale unor imobile revendicate. 

Este ilegal ca acești bani plătiți firmelor de casă ale DGASPC, care contribuie indirect la îmbogățirea clientelei politice, să fie deturnați de la persoanele aflate în nevoi, respectiv de la angajații onești ai instituției.

S-a solicitat astăzi către DGASPC să ne comunice care este suma investită în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență “Gavroche”.

Consiliul Județean Cluj susține cu tărie îmbunătățirea condițiilor de muncă ale angajaților și condițiile de trai ale beneficiarilor, sub rezerva păstrării respectivelor investiții în patrimoniu. 

Astfel, fiecare leu plătit ilegal de conducere este furat din buzunarul angajaților DGASPC Cluj, motiv pentru care toate lucrările care nu sunt pentru întreținere și menținerea parametrilor funcționali, vor trebui recuperate!”, precizează conducerea Consiliului Județean Cluj.

Comentarii Facebook