Klaus Iohannis: L-am sfătuit pe Gabriel Oprea să-şi dea demisia

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că l-a sfătuit pe vicepremierul Gabriel Oprea să își dea demisia.

 

Având în vedere că opinia publică este foarte preocupată de evenimentul de săptămâna trecută, accidentul în care din nefericire a murit un poliţist la datorie, am avut o intervenţie ieri şi în continuare astăzi l-am invitat pe vicepremierul Gabriel Oprea la o discuţie fiindcă am dorit să primesc lămuriri. Am avut o discuţie în cursul serii şi l-am sfătuit pe Gabriel Oprea să îşi dea demisia. Ce va face domnul Oprea va decide şi probabil va face şi un anunţ public”, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, luni seară.

 

Şeful statului a precizat că MAI a gestionat catastrofal acest caz.

 

Proasta gestionare a crizei. Într-o astfel de criză apare foarte multă emoţie şi opinia publică are dreptul la informare şi la luări de poziţie din partea celor implicaţi şi a şefilor celor implicaţi. Întreaga comunicare pe acest accident a fost catastrofală. Pe această latură politică i-am dat sfatul domnului Oprea. Nu m-am lămurit la partea penală, ci strict la chestiunea de politică publică”, a mai afirmat preşedintele.

 

Klaus Iohannis a mai spus că nu a fost informat de ”servicii” în legătură cu accidentul mortal al polițistului din escorta vicepremierului Gabriel Oprea și că această anchetă ține de procurori.

Comentarii Facebook