Klaus Iohannis îl ține în brațe pe Florin Cîțu: ”Dacă partidele nu se înțeleg, acest guvern interimar va rămâne”


Președintele Klaus Iohannis a anunțat că Florin Cîțu va rămâne premier interimar, până când partidele se vor înțelege. 

”Cred că este nevoie de zile bune până toată lumea coboară cu picioarele pe pământ. Această criză este diferită de altă criză. Politicienii au ajuns să aibă declarații anti-toți. Fiecare e împotriva fiecăruia. Așa nu se poate”, a declarat președintele.

Șeful Statului a spus că guvernul Cîțu va rămâne în funcție până la găsirea altei soluții. 

Am constatat ieri în Parlament un entuziasm total nemotivat în legătură cu căderea guvernului. Am observat după ce s-a încheiat moțiunea, liderii și membrii partidelor care au votat au avut diverse abordări. Au venit unii să ne spună că probabil nu se prezintă la consultări. Au dărâmat un guvern și habar n-au ce se întâmplă după. Alții au țopăit și au zis că vor să suspende președintele. Vor doar circ. Alții au venit cu texte ca și cum acum s-ar inventa coaliția și nu ei ar fi fost cei care au detonat coaliția. (...) Doar prin maturitate și nu prin țâfnă se rezolvă această criză guvernamentală”, a declarat Klaus Iohannis.

Cineva trebuie să guverneze țara. Cineva trebuie să formeze guvernul. Am considerat că e nevoie de câteva zile până când acest entuziasm nemotivat se stinge un pic. Lumea ajunge să își pune problema acum ce urmează și să începem discuții serioase, mature, fiindcă altfel problemele vor deveni mai îngrijorătoare”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a spus că este îngrijorat din cauza pandemiei. 

Klaus Iohannis nu s-a ascuns că este susținătorul lui Florin Cîțu, pe care l-a promovat în lupta pentru funcția de președinte al PNL, alături de Emil Boc, Rareș Bogdan și alți lideri liberali. Conform unor surse politice, s-ar putea ca Florin Cîțu să rămână premier interimar mult timp de acum încolo. Președintele este cel care trebuie să numească un nou premier, care să fie apoi validat de parlament. PNL a pierdut deja majoritatea, așa că va fi imposibil să treacă un nou guvern fără susținerea USR PLUS sau a PSD. 

Comentarii Facebook