Klaus Iohannis: ”Cer Guvernului 3 lucruri: responsabilitate, responsabilitate și responsabilitate!”



Președintele Klaus Iohannis a susținut, joi după-amiază, declarații de presă la Palatul Cotroceni, anunțând că a promulgat bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale.

De asemenea, șeful statului a precizat că solicită Guvernului să dea dovadă de responsabilitate în acest exercițiu bugetar.

"Aşa cum am promis la începutul săpatâmanii, am făcut o analiză a bugetului de stat şi de asigurări sociale. A confirmat tot ce am spus data trecută: veniturile la buget sunt, asa cum au spus unii optimiste, eu spun supraapreciat. Cheltuielile sunt prevăzute în sumă foarte mare. Abordarea hiperoptimistă se poate vedea făcând o comparaţie între veniturile de anul trecut şi cele prevăzute anul acesta, unde se pune o creştere de 14%, fara o explicaţie pentru aceasta creştere fenomenală. Se confirma că exista prevazute credite de angajament într-o suma nemaivăzută, de peste 50 miliarde. Totuşi, am decis astăzi şi am şi facut-o deja, am promulgat bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale. Ţara are nevoie de buget, şi Guvernul care s-a angajat să execute acest buget, acum are posibilitatea sa dovedească cum va face acest lucru. Pentru Guvern am un mesaj simplu: in cursul acestui exerciţiu bugetar cer Guvernului 3 lucruri: responsabilitate, responsabilitate si responsabilitate! Va mulţumesc", a spus preşedintele, potrivit realitate.net.

Totodată, Iohannis a participat, astăzi, la bilanţul DIICOT, unde a punctat faptul că recentele iniţiative ale Executivului în privinţa modificării legislaţiei penale ar fi avut drept consecinţă nu numai scăderea în intensitate a luptei anticorupţie, ci şi repercusiuni grave asupra speţelor aflate în competenţa DIICOT.

Comentarii Facebook