KLAUS IOHANNIS a fost ales CANDIDATUL PNL la PREZIDENŢIALE

 

Liberalii l-au ales pe KLAUS IOHANNIS drept candidat pentru alegerile prezidenţiale, în urma votului din Delegaţia Permanentă a PNL. 

 

Iohannnis a obţinut 111 voturi, iar Crin Antonescu doar 55 de voturi. Cinci voturi au fost nule.

 

Crin Antonescu a declarat că, înainte de vot, că nu își asumă sondajul de opinie care îl dpdea pe Klaus Iohannis favorit în fața sa pentru alegerile prezidențiale. ”E un sondaj pe care nu mi-l asum, dar pe care nu îl contest”, a spus Antonescu, scrie realitatea.net.

 

Klaus Iohannis este cel mai bine clasat candidat al PNL în cursa prezidențială, arată datele unui sondaj de opinie realizat de IRSOP la comanda PNL, cu o zi înainte de desemnarea candidatului la Prezidențiale în Delegația Permanentă.

 

Potrivit cercetării IRSOP, realizată în perioada 10-17 iulie, pe un eșantion de 1.400 de oameni, Klaus Iohannis este cel mai clasat concurent al Opoziției în turul doi al cursei prezidențiale contra lui Victor Ponta.

 

Astfel, în turul doi al prezidențialelor, Victor Ponta ar obține 49%, Klaus Iohannis - 43%, procentul celor care spun niciunul sau nu răspund fiind de 8%.

 

În varianta nr. 2 Victor Ponta - 53%, Crin Antonescu - 29%, nu știu, niciunul/nu răspund - 18%.

 

În ceea ce privește opțiunea de vot pentru partide, PSD este creditat cu 39%, PNL - 18%, PDL - 11%, PMP - 8%, PPDD- 6%, UDMR - 4%.

 

Sondajul a fost realizat prin metoda CATI și are o marjă de eroare de +-2.5%.

Comentarii Facebook