Kelemen Hunor susține că Justiţia pare a restrânge drepturile minorităţilor naţionale

 

Presedintele UDMR, Hunor Kelemen, a declarat că justiția din România a început să retrângă drepturile minorităților naționale.

 

Sigur, deciziile Justitiei si decizia judecatorilor trebuie respectate si vom respecta si am respectat de fiecare data, dar folosirea limbii materne, a simbolurilor comunitatilor nationale, anumite prevederi care exista deja in lege au fost atacate in Justitie. Si Justitia a mai anulat, pe aici, pe acolo anumite lucruri. Parca Justitia a inceput sa devina un instrument pentru a restrange drepturile minoritatilor nationale”, a declarat Hunor conform Agerpres.

 

Justitia este si nu este independenta. Sunt foarte multe elemente, sunt foarte multe aspecte care nu te lasa sa crezi ca este Justitia independenta. Este un proces de transformare.

 

Eu sunt de acord ca nu poti de dimineata pana seara sa schimbi mentalitatile, nu poti sa schimbi anumite lucruri care au fost deja implementate si care au devenit cumva ca niste mecanisme care functioneaza vrand-nevrand.

 

Din acest punct de vedere, s-au intamplat lucruri importante. Eu nu vreau sa spun ca Justitia este politizata in totalitate sau ca este sub influenta clasei politice ca nu as fi corect si nu este adevarat, dar nici nu pot sa spun ca nu exista influenta politica, mai directa sau mai opaca, dar multe elemente ma indreptatesc sa spun ca inca nu am scapat de aceasta influenta. Probabil ca nu vom scapa pana la sfarsitul anului”, a mai spus liderul UDMR.

Comentarii Facebook