Kelemen Hunor: România este stat multinațional

 

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la Cluj, la o dezbatere, că românii trebuie să accepte că România e un stat multinațional.

 

Întrebarea e dacă putem să facem societatea românească să accepte că asta este țara noastră și că aici suntem acasă. Trebuie să pornim de la fapte atunci când vorbim de Constituție.

 

Trebuie să spunem că 6-7% populație e de etnie maghiară și noi ne considerăm cetățeni ai acestei țări și dorim să ne păstrăm cultura și demnitatea noastră. Este vorba de încrederea care stă la baza fiecărei societăți. Societățile de succes care funcționează bine, acolo încrederea, nivelul de încredere e înalt. Unde nu este încredere sunt conflicte. E important ca românii să accepte că România e un stat multinațional”, a subliniat Kelemen Hunor, în cadrul dezbaterilor, coform traducerii oficiale.

 

Când vorbim de autonomie dorim garanții instituționale care contribuie la păstrarea identității. Trebuie ca maghiarii să se simtă în siguranță, că identitatea lor nu e pusă în pericol. Este chiar momentul oportun pentru prezentarea acestui proiect, dar trebuie să continuăm și dincolo de campanie. Trebuie să se rezolve problema între minoritate și majoritate”, a mai adăugat Kelemen.


Comentarii Facebook