Marti 5 Iulie

Ion Pantelimon, directorul RADP: Lacul din Gheorgheni este cu alge, pentru că iarna a fost blândă


Directorul RADP Cluj, Ion Pantelimon, a explicat că algele de pe lacul din Gheorgheni sunt greu de curățat, pentru că vegetația a crescut mai mult pe durata iernii.

Lacul din Gheorgheni se află în administrarea RADP Cluj-Napoca, iar de la începutul lunii mai am demarat un amplu proces de curățare atât a luciului de apă, cât și a malurilor lacului, utilizând un utilaj amfibiu. În acest an însă factorii de mediu (iarna mai blândă) au favorizat apariția în exces a vegetației acvatice.

În acest context, lucrările de curățare, deși efectuate în ritm susținut, sunt de durată, de peste două săptămâni. Îi asigurăm însă pe cetățenii municipiului Cluj-Napoca de faptul că se depun toate eforturile pentru ca lucrările să fie terminate în cel mai scurt timp posibil, în așa fel încât să înceapă în condiții optime și sezonul de agrement pe Lacul Gheorgheni.

Totodată, ne cerem scuze cetățenilor care locuiesc în zona lacului, precum și vizitatorilor zonei, pentru disconfortul creat”, a precizat Ion Pantelimon, directorul RADP Cluj, regie aflată în subordinea Primăriei Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook