Iohannis e de acord să colaboreze premierul Victor Ponta, dacă va ieși președinte




Liderul PNL, Kalus Iohannis, a declarat că este pregătit să colaboreze cu Victor Ponta în cazul în care va câștiga aleferile prezidențiale, iar social-democratul va rămâne premier.


Întrebat, în cadrul unei emisiuni, dacă este pregătit să lucreze cu un premier în persoana lui Victor Ponta, Iohannis a răspuns: „Evident că da”.

„Mai devreme sau mai târziu această colaborare – nu coabitare, colaborare - este obligatorie. E părerea mea şi aşa scrie şi în Constituţie – oricine este preşedinte şi oricine este premier, cei doi sunt obligaţi să colaboreze”, a spus Iohannis, la Realitatea TV.

„În situaţia în care aş ajunge la Preşedinţie şi Victor Ponta rămâne prim-ministru, această colaborare ar fi una instituţional corectă, din punctul meu de vedere, dar fără sinergii deosebite. Deci s-ar lucra corect instituţional, preşedintele ar opri anumite excese, primul-ministru probabil ar fi obligat să-şi facă treaba la Guvern”, a adăugat Iohannis.

Liberalul a precizat că lucrurile ar sta altfel dacă ar câştiga alegerile prezidenţiale, iar PNL ar ajunge la guvernare.

„Abia atunci am putea să avem un efect de sinergie, o colaborare foarte bună instituţională între preşedinte şi Guvern”, a spus Iohannis.

Comentarii Facebook